TorGuard 2020 İncelemesi: Sizin İçin Doğru Tercih mi?

VPN kullanımı özellikle Türkiye’de giderek artan bir ihtiyaç haline geliyor. Bu nedenle hizmetlerin özellikleri, sundukları ve fiyatları bir kat daha fazla önem arz ediyor. TorGuard da bu servisler arasında. Biz de bu nedenle detaylı bir TorGuard incelemesi hazırladık ve bu incelemede servisle ilgili görüşlerimize yer verdik.

Yalnız ismindeki Tor kısmı sizi yanıltmasın. Çünkü şimdiden söyleyelim bu VPN’in Tor tarayıcısı ile herhangi bir ilişkisi yok. Ancak adı torrentten geliyor. Yani P2P paylaşım yapmayı düşünüyorsanız öncesinde bu incelemeyi mutlaka okumalısınız.

TorGuard Nedir?

TorGuard her ne kadar Türkiye’nin VPN kısıtlamasını aşabilen bir servis olsa da diğer servisler kadar çok popüler değil. Bunun nedenini ise muhtemelen incelememizi okurken anlayacaksınız. Detaylara girmeden önce TorGuard’a şöyle bir bakalım istedik.

VPN servisi hakkında ilk dikkatimizi çeken şey Amerika merkezli bir hizmet olması. Yani Five Eyes üyesi bir ülkede bulunuyor. Bunun gizlilik ve güvenlik isteyenlerin ilk tercihi olduğunu söyleyemeyeceğiz. Çünkü Amerika’daki yasal kurumların özellikle VPN servislerine baskıcı davrandığını ve kişisel verileri istediğini biliyoruz. Dahası gerekli olduğunda bu bilgilerin diğer Five Eyes üyesi ülkelerle paylaşıldığı da bilinen bir gerçek. 

TorGuard-Site-1

Ancak sıra geldi bunu bir kenara bırakıp VPN servisinin özelliklerini incelemeye. 

ARTILAR:

  • Detaylı Özellikler
  • Çok Sayıda Sunucu Seçeneği
  • 7/24 Müşteri Desteği
  • P2P Paylaşıma İzin Vermesi
  • Farklı Şifreleme Seçenekleri

EKSİLER:

  • Amerika Merkezli Olması
  • Türkiye Sunucuları Yoktu
  • Türkçe Dil Desteğinin Olmaması
  • Netflix Kütüphanesine Ulaşılamaması
  • Çok Fazla Hız Düşüşü



Hangi Cihazlarda Kullanabilirim? Kullanımı Kolay mı?

TorGuard’a baktığımızda hemen hemen diğer VPN servislerinin desteklediği birçok platformda kullanabileceğinizi söyleyebiliriz. Servisin macOS, Windows ve birçok Linux dağıtımı için çeşitli sürümleri mevcut. 

Hatta macOS 10.11 ve altı sürümler için bir versiyonu, macOS 10.12 ve üzeri sürümler için farklı bir versiyonu bile var. Windows’ta ise 7 ve üzeri tüm sürümler destekleniyor. Uygulamayı indirmeden önce işletim sistemi versiyonunuzu kontrol etmenizi tavsiye ederiz. 

TorGuard-İndirme-2

Mobil tarafta ise TorGuard Android ve iOS platformlarına destek veriyor. Android uygulamasını Google Play Store’dan indirebildiğiniz gibi direkt olarak siteden TorGuard APK olarak da indirebilirsiniz. 

Servisin bir de Firefox ve Chrome tarayıcıları için eklentileri bulunuyor. Bu eklentileri tarayıcınıza kurarak birkaç tıklamayla çok kolay bir şekilde internete bağlanabilirsiniz.

Bilgisayarlar (Mac, Windows)

Uygulamayı indirme sayfasından indirdikten sonra kolay bir şekilde kurabiliyorsunuz ve kısa bir sürede kullanıma hazır hale geliyor. 

Biz TorGuard incelemesi için macOS sürümünü tercih ettik. Uygulamayı açtığımızda karşımıza direkt olarak sunucu seçeneği ve bağlantı ayarları geliyor. Giriş yapma ya da hesap oluşturmadan bu ayarlarla karşılaşmak şaşırtıcı. 

Ana ekrandan bağlanmak istediğiniz sunucuyu, kullanacağınız protokolü, bağlantı portunu ve şifreleme yöntemini seçiyorsunuz. Ayrıca isteğe bağlı olarak bilgisayar açıldığında programın otomatik olarak açılmasını seçebilirsiniz. 

TorGuard-macOS-ekran-3

İstediğiniz ayarları yaptıktan sonra en altta yer alan Connect tuşuna basarak seçtiğiniz sunucuya bağlanabilirsiniz. Ancak bağlantıdan önce hesabınıza giriş yapma ekranı geliyor. Evet, maalesef uygulama Türkçe desteklemiyor. 

Sunucu bağlantısını gerçekleştirmeden sonra karşımıza az önce yaptığımız ayarlar, yerel IP adresimiz ve sunucu bağlantısı sonrası aldığımız IP adresini görüyoruz. 

Akıllı Telefonlar

TorGuard incelemesi için mobil platformu iOS olarak tercih ettik ve uygulamanın iOS versiyonuna da detaylı bir bakış attık. 

Mobil uygulamayı yükledikten sonra karşımıza gelen ekran da masaüstü versiyonuna benzer bir şekilde. Sunucu seçip bağlanmaya hazır bir şekilde gözüküyor. Burada bir de sağ üst kısımda Ayarlar simgesi bulunuyor. 

Ayarlardan otomatik bağlantı, bağlantı protokolü ve varsa dedicated IP ataması yapabiliyoruz. TorGuard iPhone uygulamasında IPSec ve IKEv2 olmak üzere iki tane bağlantı protokolü seçeneği bulunuyor. 

TorGuard-iOS-Ekran-4

Burada da Connect butonuna tıkladıktan sonra hesabınıza giriş yapmanız isteniyor. Sonrasında gelen ekranda ise bağlantı bilgileriniz yer alıyor. Servisin masaüstü ve mobil uygulamasının arayüzünün oldukça benzer olduğunu söylemek yanlış olmaz. Her iki platformda kolay bir kullanıma sahip.

Ancak unutmamanız gereken iOS cihazlardan bağlantı yaparken sistemin VPN Konfigürasyonu eklemesine izin vermeniz. Masaüstü uygulaması gibi servisin mobil uygulaması da Türkçe dil desteğine sahip değil. 

TorGuard Hızlı mı? Sizin İçin Denedik

VPN bağlantısı gerçekleştirdiğinizde yaptığınız şey aslında bulunduğunuz konumdan farklı bir konumda yer alan başka bir bilgisayara bağlanmak ve daha sonra internete girmek. Araya bir aracı girdiğinde doğal olarak bağlantı hızınızda da değişiklikler meydana gelebiliyor. 

Özellikle ücretsiz VPN servislerinde bu hız düşüşlerinin çok fazla olduğunu biliyoruz. Ancak ücretli uygulamalarda büyük hız düşüşlerinin meydana gelmesi bizim için kabul edilemez bir şey. 

Biz de TorGuard incelemesinde yaptığımız hız testlerine de yer verdik. Bu testi 50 Mbps fiber internet bağlantısından gerçekleştirdik. Tutarlı bir sonuç ortaya koyabilmek için farklı saatlerde 3 farklı test yaptık ve bunların arasından elde ettiğimiz en iyi değerleri seçtik. 

VPN bağlantısını aktif etmenden önce gördüğümüz hız değerleri böyle çıktı:

TorGuard-ilk-Hiz-Testi-5

Hollanda sunucularına bağlandığımızda ise hız düşüşü pek beklemediğimiz seviyedeydi:

TorGuard-Hiz-Testi-Hollanda-6

İngiltere sunucularına bağlandığımızda da durumun pek farklı olmadığını gördük:

TorGuard-Hiz-Testi-İngiltere-7

Amerika sunucularında ise hız düşüklüğü iyice kendini gösterdi:

TorGuard-Hiz-Testi-Amerika-8

Yaptığımız hız testleri sonucunda elde ettiğimiz değerler bizim için şaşırtıcıydı. Ücretli bir servisin bu kadar çok hız kaybına neden olması pek kabul edilebilir bir şey değil. Bu nedenle biz ExpressVPN ya da NordVPN gibi daha hızlı  alternatiflere bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. 

TorGuard Yayın İzlemek İçin Ne Kadar İyi? Bölge Engelli İçeriklere Erişebilir miyim?

Yayın servisleri günümüzde giderek popüler hale geliyor ve daha kişi tarafından tercih ediliyor. Netflix, Hulu, HBONow ve BBC iPlayer gibi platformlar başarı elde ettikten sonra Amazon Prime Video, AppleTV+ ve Disney+ gibi platformlarında ortaya çıkması bunu kanıtlar nitelikle. 

Ancak bu servislerin önemli bir özelliği, içeriklerinin ülkelere göre değişiklik göstermesi. Bunun en büyük sebebi ise yayın hakları. Bu nedenle Netflix Amerika platformunda 6000 civarında içerik yer alırken Türkiye’de bu sayı 3000 dolaylarında. 

Üstelik sorun sadece içerik değişikliği değil. AppleTV+ ve Disney+ gibi platformlar şimdilik dünyadan sadece kısıtlı sayıda ülkeye hizmet eriyor ve bu ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Bu servislere erişmek ya da diğer ülkelerin içeriklerini izlemenin tek geçerli yolu ise VPN kullanmak. 

Netflix

Yayın için tercih edeceğiniz VPN servisinin bu yayın platformlarının güvenlik duvarlarını aşabilmesi de önemli. Her VPN ile platformlara erişemiyorsunuz. Bakalım TorGuard yayın platformları konusunda ne kadar iyi. 

TorGuard-Netflix-Amerika-9

TorGuard ile Netflix Amerika içeriklerine erişmeye çalıştığımızda karşımıza Netflix Hata Kodu M7111-5059 çıktı. Bu hata Netflix VPN hatası ya da proxy hatası olarak da bilinen hata kodu. Kısacası TorGuard bu konuda başarısız diyebiliriz. 

TorGuard ile yayın servislerini kullanabilmeniz için servisten bir de ekstra dedicated IP adresi almanız gerekiyor. Bu IP adresini uygulamaya ekleyip yayın izleyeceğiniz zaman buradan bağlantı sağlayabilirsiniz. 

Ancak sorun şu ki dedicated IP adresi 7.99 dolar. Servisin aylık ücretinin de 9.99 dolar olduğunu düşünürsek bu pek akılcı bir çözüm değil. Bunun yerine hem Netflix erişimi sağlayan hem de yurtdışından Türkiye içeriklerini izleyebileceğiniz hizmetlere bakmanızı tavsiye ederiz.

Türkiye’deki Yayın Servisleri

Türkiye’de hizmet veren beIN Connect ve puhutv gibi popüler yayın platformlarına erişebilmek için Türkiye’den bir IP adresine sahip olmak gerekiyor. Bu nedenle yurtdışında yaşayan kişilerin maçları ya da diğer yayınları takip edebilmesi için Türkiye’de sunucuları bulunan bir VPN servisini tercih etmesi demek. 

TorGuard’ın Türkiye’de sunucuları bulunmadığı için bu seçenekte imkansız diyebiliriz. Eğer Türkiye’deki yayın platformlarını izlemek istiyorsanız yapmanız gereken farklı VPN servislerine bakmak. 

Hem Netflix performansı hem de Türkiye’de sunucularının bulunmaması nedeniyle TorGuard yayın için VPN ihtiyacı duyanlar için bir seçenek olmaktan çıkıyor. 

TorGuard Ne Kadar Güvenli? Gizliliğimi Garanti Ediyor mu?

Piyasadaki servislere baktığımızda hepsinin çok güvenli olduğunu belirttiğini görüyoruz. Ancak maalesef gerçekte durum hiç böyle değil. Hatta ücretsiz VPN servisleri için bir güvenlikten söz etmek bile pek mümkün olmayabilir. Ancak güvenlik ve gizlilik VPN kullanmanın birincil nedenlerinden bir tanesi. 

TorGuard’a baktığımızda dikkatimizi çeken ilk şey farklı şifreleme yöntemlerini seçebilmemiz oldu. Sunucuya bağlanmadan önce şifreleme yöntemlerinden istediğinizi seçebiliyorsunuz. Servis bize AES-128 bit, AES-256 bit ve Blobfish-128 bit şifreleme yöntemlerini sunuyor. 

Bu pek alışkın olduğumuz bir şey değil. Blobfish artık çok tercih edilen yöntemler arasında yer almıyor. Bizim tavsiyemiz ise mutlaka AES-256 bir seçmeniz. Ancak şifreleme yönteminin bağlantı hızına olumsuz etkilerinin olduğunu gözden çıkarmayın. 

Servis ayrıca şifreli verilerin deşifre edilmesinde kullanılan oturum anahtarları için 4096 bit şifreleme ve HMAC doğrulama koduna sahip. 

Bu konulardan çok anlamayanlar için kısaca TorGuard için güvenli diyebiliriz.

DNS/IP Sızıntı Testi

Verileriniz ya da internet trafiğiniz güvenli olabilir. Ancak en ufak bir DNS ya da IP sızıntısı durumunda hiçbir güvenliğiniz olmuyor. Trafiğiniz ve DNS sorgularınız internet servis sağlayıcıları ya da DNS sunucu yöneticileri tarafından takip edilebiliyor. Sonuçta hiç VPN bağlantınız yokmuş gibi internete giriyorsunuz. 

TorGuard-DNS-Sızıntı-Testi-10

TorGuard için DNS ve IP sızıntı testi yaptığımızda herhangi bir sızıntının meydana gelmediğini gördük. 

Kill Switch Özelliği Mevcut mu?

VPN servislerinde sıklıkla karşılaştığımız özelliklerden bir tanesi de Kill Switch. Acil Durum Anahtarı olarak da bilinen bu özellik güvenliğinize bir katman daha ekliyor. Kill Switch’i aktif ettiğinizde sunucu bağlantınız koparsa internet bağlantınız da kapatılıyor. Bu sayede şifrelenmemiş bir internet trafiği meydana gelmiyor. 

TorGuard, Kill Switch özelliğine sahip. Bu özelliğe herhangi bir sunucuya bağlanmadan önce ana ekranda yer alan “More Settings” kısmından erişebiliyorsunuz. 

Burada çok fazla sayıda seçenek var. İnternet ve VPN teknolojilerine aşina olmayan günlük kullanıcılar için biraz fazla karışık diyebiliriz. Ancak bu konulara hakim kullanıcılara da önemli ince ayarlar yapma fırsatı veriyor. 

TorGuard-Kill-Switch-11

Biz bile açıkçası Kill Switch özelliğini bulmak konusunda sıkıntı çektik. Bu özelliği aktif etmek için More Settings kısmına girdikten sonra üstte yer alan sekmelerden “Network” kısmına girdiğinizde Kill Switch özelliği “General” bölümü altında yer alıyor. 

Özellik varsayılan olarak kapalı geliyor, kısacası kullanmak istiyorsanız önce açmanız lazım. Biz ise bu özelliği sürekli olarak açık tutmanızı tavsiye ediyoruz. 

TorGuard Kayıt Tutmama Politikası

Kayıt tutmama politikası bir VPN’in önemli özelliklerinden bir tanesi. Servis her ne kadar güçlü güvenlik ve gizlilik özellikleri sunarsa sunsun kullanıcı bilgileri toplaması ve bunları üçüncü taraflara kabul edilemez bir şey. 

TorGuard’a baktığımızda servis katı kayıt tutmama politikasına sahip olduğunu söylüyor. İnternet sitesine baktığımızda ödeme yöntemlerinin herhangi bir şekilde kaydedilmediğini görüyoruz. Sadece anonim Google istatistikleri, destek için iletilen iletişim bilgisi ve gönderilen e-postalar kayıt altına alınıyor. 

TorGuard-Kayıt-Politikası-12

Kısacası baktığımızda açık ve şeffaf bir politikaları var diyebiliriz. Her ne kadar Amerika merkezli olsa da gerçek anlamda pek bilgi toplamadıklarını görmek sevindirici. 

TorGuard Torrent Konusunda Ne Kadar Başarılı?

Yazımızın en başında dediğimiz gibi TorGuard ismi Tor ağından değil torrent teriminden geliyor. Durum böyle olunca bu servisten beklediğimiz üst düzey bir torrent performansı. 

Servisin tüm sunucularından torrent kullanımı gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu güzel bir haber. Bazı servislerde bu işlem sadece belirli sunucular üzerinden yapılabiliyor. Durum böyle olunca sunucuların yükü arttığında doğal olarak bağlantınız da yavaşlıyor. 

TorGuard-torrent-13

VPN’e bağlıyken torrent kullanımı konusunda bir problem meydana gelmedi ancak bağlantı hızı önemli ölçüde düşük olduğu için elde ettiğimiz indirme hızları tatmin edicilikten uzaktı. 

TorGuard İnternet Sansürünü Aşabiliyor mu?

Günümüzde internet sansürü tam anlamıyla kanayan bir yara. Üstelik Türkiye’de bu konuda önde ülkelerden bir tanesi. Her ne kadar Çin, Rusya, Kuzey Kore, İran ya da Suudi Arabistan gibi ülkeler arasında yer almasa da engelli site sayısı oldukça fazla. 

Engelli sitelere erişim sağlamanın farklı yolları var. IP adresi değiştirmek ya da DNS değiştirmek bunlardan bazıları. Ancak bu yöntemler kesin çözüm olmadığı gibi aynı zamanda güvenliğinizi riske atan çözümler. En kesin ve güvenli yöntem ise VPN kullanmak. 

TorGuard sunucularına bağlandığımızda engelli sitelere erişim konusunda bir problem yaşamadık. Bu nedenle TorGuard’un internet sansürüne karşı başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Çin’den erişim konusunda ise söyleyebileceğimiz çok fazla şey yok. Shadowsocks bağlantı protokolü ve Hong Kong sunucuları sayesinde bir ihtimal Çin’in güvenlik duvarına takılmayabilirsiniz. Ancak bu durum kesin değil. Bu nedenle bizim tavsiyemiz ExpressVPN gibi Çin’de bile sorunsuzca çalışan servislere bakmanız. 

TorGuard’ı Nasıl Satın Alabilirim? Fiyatlar ve Ödeme Yöntemleri

Servis kullanıcılara 4 farklı üyelik seçeneği sunuyor. Bu seçeneklerden hangisini tercih etmiş olursanız olun tüm özelliklere erişim sağlayabiliyorsunuz. Değişen şey ise ödediğiniz tutar ve üyelik süreniz oluyor. 

Üyelik seçenekleri ise aşağıdaki şekilde: 

  • Aylık: 9.99$
  • 3 Aylık: 19.99$
  • 6 Aylık: 29.99$ 
  • 1 Yıllık: 59.99$

TorGuard-Planlar-14

Hangi paketi seçerseniz seçin ödemeler peşin olarak alınıyor. Servis aynı zamanda memnun kalmazsanız 7 gün içerisinde para iadesi sunuyor. 

Ödeme Yöntemi

TorGuard ödeme yöntemi olarak kullanıcılarına geniş bir yelpaze sunuyor diyebiliriz. Siteye baktığımızda ödeme yöntemleri arasında kredi kartı, bitcoin, CoinPayments, GiftCard, PaymentWall ve AmazonPay seçeneklerinin olduğunu görüyoruz. Ancak Türkiye’den sadece kredi kartı ile ödeme seçeneği kullanılabiliyor. 

TorGuard-Ödeme-Yöntemi-15

TorGuard’ın Özel Fonksiyonları

Servisler sundukları ekstra özellikler ile birbirileri arasından öne çıkmaya çalışıyor desek çok yanlış söylemiş olmayız. Çünkü bu özellikler aynı zamanda paranızın karşılığını ne kadar verdiğini belirleme konusunda önemli. TorGuard da kullanıcılarına bazı ek özellikler sunan firmalar arasında yer alıyor. 

App Kill

App Kill özelliği çok sık karşılaştığımız bir özellik değil. Bu özellik için uygulamaların Kill Switch özelliği diyebiliriz. Kısacası App Kill listesine eklediğiniz uygulamaların internet bağlantısı, sunucu ile bağlantınız kesildiğinde otomatik olarak kopuyor. 

Kill Switch kullanmak istemeyen kullanıcılar için ideal bir seçenek olabilir. Mesela torrent uygulamaları kesinlikle bu listede yer alacak uygulamalar arasında bulunuyor. 

TorGuard-App-Kill-16

Özelliğe, sunucuya bağlanmadan önce “More Settings” kısmına girdikten sonra “App Kill” sekmesinden ulaşıyorsunuz. Sağ tarafta yer alan “Select butonuna tıkladığınızda uygulamalar karşınıza geliyor ve buradan istediğiniz uygulamayı App Kill listesine ekleyebiliyorsunuz.

STunnel

Stunnel özelliği de sunucuya bağlanmadan önce seçebileceğiniz özelliklerden bir tanesi. Bu özellik VPN sunucusuna giden bağlantınızı daha normal bir internet bağlantısı gibi gösteriyor. Bu sayede internet servis sağlayıcılarının “Deep Package Inspection” adı verilen yöntemle bağlantınızı kısıtlamasının önüne geçebiliyorsunuz. 

Bu özellik daha çok Çin, Rusya, İran ya da Suudi Arabistan gibi VPN bağlantılarının ciddi bir şekilde kısıtlandığı ülkelerden bağlanmak için ideal. Ancak internet hızında yavaşlamaya neden olduğunu unutmamalısınız. 

Müşteri Hizmetleri

Dünyadaki internet kullanıcısı sayısı her ne kadar çok fazla olsa da birçok kişi bu alanın çalışma mantığına ve altyapısına hakim değil. Bu nedenle bir problem meydana geldiğinde yardıma ihtiyaç duyulabiliyor. 

Ayrıca TorGuard’ın çok ince ayarlara dahi izin verdiğini düşünürsek yapacağınız bir yanlış işlem internet ya da sunucu bağlantınızın kesilmesine hatta bir daha bağlanmamasına bile neden olabilir. 

Neyse ki TorGuard’ın iyi bir müşteri desteği var diyebiliriz. Öncelikle servisin canlı destek seçeneği bulunuyor. Buradan yaklaşık bir dakika içerisinde iletişime geçerek yaşadığınız sorunu destek ekibine iletebilirsiniz. 

TorGuard-Müşteri-Hizmetleri-17

Sitede ayrıca geniş çaplı yardım makaleleri bulunuyor. Üstelik bu makaleler oldukça açıklayıcı ve görsellere sahip. Bu sayede probleminize çözüm bulabilirsiniz. Bu seçeneklerin dışında ise e-posta ile iletişim bulunuyor. Şunu söyleyebiliriz ki çok kısa sürede geri dönüş sağlıyorlar ve bu da önemli bir artı. 

Ancak destek tamamen İngilizce. Bu nedenle yaşadığınız durumla ilgili İngilizce terimleri bilmeniz gerekiyor. 

TorGuard Hakkında Bilmeniz Gereken Diğer Her Şey

TorGuard incelemesi yaparken bütün özelliklere detaylıca vermeye çalıştık. Burada ise VPN servisi hakkında daha genel ancak mutlaka bilmeniz gereken bilgilere yer veriyoruz. 

Sunucu Sayısı

Sunucu sayısı bir VPN için önemli özelliklerden bir tanesi. Açıkçası bizim için sunucu sayısının miktarı önemli. Çünkü ne kadar çok sunucu o kadar düşük yük demek. 

TorGuard’da baktığımızda 3000’den fazla sunucuya sahip olduğunu görüyoruz. Bunun için yeterli bir sayı diyebiliriz. Sunucu çeşitliliğinin bu denli fazla olması çok fazla bağlanan kişi olsa bile sunucuların aşırı yük altında kalarak bağlantının yavaşlamasına neden olmayacağını gösteriyor. 

Ülke Sayısı

Ülke saysının fazla olmasının avantajı ise alabileceğimiz IP adresi sayısı. Bir VPN servisinin sunucuları ne kadar fazla ülke de yer alıyorsa o kadar farklı IP adresine sahip olmak kullanıcılar için önemli bir avantaj. 

Servisin sunucuları 50’dan fazla ülkeye dağılmış durumda. Birçok servisten daha iyi diyebiliriz. Maalesef bu ülkeler arasında Türkiye’ye almıyor. Ülkemizin en çok VPN kullanılan 3. ülke olduğunu düşünürsek bu önemli bir eksiklik. Diğer taraftan ExpressVPN gibi rakiplerde ise arasında Türkiye’nin de yer aldığı 90’dan fazla ülkede sunucu bulunuyor. 

Bağlantı Sayısı

Bağlantı sayısı VPN servislerinde giderek öne çıkan bir özellik. Bunun en büyük nedeni ise artık internete bağlanan cihaz sayısının ve türünün artması. Genel olarak VPN servislerinde karşılaştığımız aynı anda bağlantı sayısı 5. 

Ancak TorGuard aynı anda 8 bağlantıya kadar izin veriyor. Bunun için iyi bir sayı diyebiliriz. Diğer taraftan Surfshark gibi bazı VPN servislerinde ise sınırsız kullanım mevcut.

Diğer Kullanıcıların TorGuard Hakkındaki Fikirleri Neler?

TorGuard testimizde sizler için bütün özellikleri inceledik, detaylıca kullandık ve düşüncelerimizi size aktarmaya çalıştık. Ancak diğer kullanıcıların da fikirlerini merak etmeniz gayet doğal. Bu kısımda ise önemli platformlardaki kullanıcı yorumlarını sizler için bir araya getirdik. 

Trustpilot

Dünyaca ünlü değerlendirme sitesi Trustpilot’a baktığımızda servisin aldığı değerlendirmelerin iyi olduğunu görüyoruz. Yapılan 135 yorum sonucunda Trustpilot puan ortalaması 4.5/5 ve mükemmel dereceye sahip. 

TorGuard-Trustpilot-18

Google Play Store

TorGuard Android uygulaması sayfasına baktığımızda indirilme sayısının 100.000’in üzerinde olduğunu görüyoruz. Buna rağmen sayfada 2500 civarında değerlendirme mevcut. Bu değerlendirmelerin ortalaması ise 4.4/5. 5 yıldızlı değerlendirmelerin sayısı ise bir hayli yüksek. 

TorGuard-Google-Play-Store-19

iOS App Store

TorGuard-iOS-App-Store-Ekran20TorGuard incelemesi yaparken mobil için iOS uygulamasını tercih ettiğimizi söylemiştik. App Store’daki uygulama sayfasına baktığımızda değerlendirme sayısının çok az olduğunu görüyoruz.

Burada servisin sadece 5 değerlendirmesi mevcut. Puan ortalaması ise 4.0/5. Açıkçası bu kadar az değerlendirme olmasını biraz şaşırtıcı bulduk. App Store üzerinde indirilme sayılarını da göremediğimiz için kesin bir şey söylemek mümkün değil. 

Ekşi Sözlük

Ülkemizin popüler platformlarından bir tanesi olan Ekşi Sözlük’ün en önemli artılarından bir tanesi de kullanıcıların kullandıkları ürünler hakkında da yorumlarda bulunmaları. Bu nedenle bizde TorGuard ekşi sözlük başlığına bir göz attık. 

Yaklaşık olarak son bir yıl içerisinde yazılan yorumlara baktığımızda kullanıcıları servisten mutlu olduğunu söyleyebiliriz. 

TorGuard-Ekşi-sözlük-21

Son Karar: TorGuard İhtiyaçlarınızı Karşılıyor mu?

TorGuard incelemesi hazırlarken en başta da dediğimiz gibi servis ülkemizdeki popüler VPN hizmetlerinde ilk sıralarda değil. Bu nedenle de size olabildiğince her şeyi aktarmak istedik. Peki özetlemek gerekirse TorGuard gerçekten nasıl bir servis?

Öncelikle inceleme süresince neredeyse hiç bağlantı problemi yaşamadık desek doğru olur. Ülkemizde VPN servislerinin ciddi bir şekilde kısıtlandığını düşünürsek bu önemli bir artı. Servisin kayıt tutmama politikası ve torrent kullanımında sağladığı avantajlar da hoşumuza giden özellikler arasında yer alıyor. 

Servisin eksi yönlerine bakacak olursak bizce Türkiye’de sunucularının bulunmaması önemli bir eksiklik. Ayrıca Netflix gibi yayın servislerine erişim için ekstra para vererek dedicated IP satın almak zorunda kalmak can sıkıcı. 

TorGuard incelemesi sonucunda servis için çok kötü bir servis diyemeyiz. Ancak aldığı para karşılığında bize sunmadığı şeyler önemli eksiler. Bize göre satın almadan önce daha komple bir VPN deneyimini daha ucuza sunan ExpressVPN gibi alternatiflere bir göz atmanız.

TorGuard

8.1

Değerlendirme

8.1/10

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply