Surfshark VPN 2020 İnceleme ve Test: Sizin İçin Doğru VPN mi?

Surfshark, kullanıcılar arasında en popüler VPN programları arasında yer alıyor.  Sunucularının fazlalılığı sayesinde kullanıcılarına geniş yelpazede bol seçenekleri olan bir hizmet sunan servis sağlayıcı aynı zamanda sunucu çokluğu ile hız kaybı yaşanmaması sözünü veriyor. Biz de bu verilen bu sözlerin ne kadar doğru olduğunu görmek için okumakta olduğunuz Surfshark İncelemesi rehberimizi hazırladık.

Surfshark VPN Nedir?

Surfshark VPN hizmeti Britanya Virjin Adaları üzerinden veriliyor. Ülkenin sunduğu üstün gizlilik politikaları sayesinde firma kullanıcılarına güvenli bir hizmet sunuyor. Nispeten yeni bir hizmet olan Surfshark sunduğu özellikler sayesinde kullanıcılarda güven uyandırıyor.

Servis şifrelemenin altın standartı olarak kabul edilen AES-256-GCM şifreleme metodunu kullanıyor. Üstün şifreleme özelliğinin yanı sıra katı kayıt tutmama politikası, acil kapatma anahtarı, Gizli DNS ve sızma koruması, Kamuflaj Modu, MultiHop, SınırYok Modu, IP adresini gizleme ve IKEv2/IPsec gibi güvenli protokoller sunuyor. Kısaca özelliklerinden bahsettiğimiz Surfshark VPN’e şimdi kullanıcı arayüzünden canlı desteğine kadar derinlemesine incelemesini yapacağız.

Surfshark Sitesine Git >

ARTILAR:

  • Çoklu platform desteği
  • Türkçe dil desteği
  • Yayın servislerinin bölge kilidini çözebilmesi
  • Türkiye’de sunucularının bulunması
  • P2P destekli sunucular
  • Whitelister özelliği
  • Sınırsız sayıda cihazda kullanabilme
  • MultiHop

EKSİLER:

  • Türkiye’den canlı desteğe bağlanılamaması
  • Statik IP’ye sahip olması
  • Hız konuda rakiplerinden geride kalması


Hangi Cihazlarla Uyumlu?

Özellikle akıllı telefonlar ve tabletler ile beraber insanların internet kullanımlarının da önemli ölçüde değiştiğini söyleyebiliriz. Bu durum tüm programların yeniden şekillendirilmesine neden oldu. Surfshark bu cihaz çeşitliliğine ayak uyduran VPN servislerinden bir tanesi. Uygulama dünyanın en popüler mobil işletim sistemleri Android ve iOS’un yanı sıra bilgisayarlar için macOS, Windows ve Linux işletim sistemleriyle de uyumlu.

Ayrıca Fire TV, Apple TV gibi yeni nesil cihazlarla çalışabilirken aynı zamanda Chrome ve Firefox gibi dünyanın en popüler internet tarayıcılarında da programın eklentisi mevcut. Surfshark Chrome eklentisi Microsoft Edge for Chromium ya da Brave gibi diğer Chromium tabanlı tarayıcılarda da çalışıyor.

Uygulama bilgisayarlar için internet sitesinden indirilebildiği gibi Windows App Store ve macOS App Store’da da yer alıyor. Bunların yanı sıra oyuncular Xbox ve PlayStation gibi popüler oyun konsollarında da Surfshark VPN kullanabiliyor. Websitesinde bulunan Surfshark indir yönlendirmeleri ile ihtiyaç duyulan sürümü rahatlıkla bulmak mümkün.

Uygulamanın internet sitesinde her bir platform için detaylı kurulum ve kullanım rehberleri bulunuyor. Sitenin Türkçe dil desteği sunması sayesinde Türkiye’den kullanıcılar sorunsuz bir şekilde kurulum gerçekleştirebiliyor. Servisin bu kadar çok platformda yer alması hedef kitlesini oldukça geniş tuttuğunun göstergelerinden bir tanesi.

Bilgisayarlar (Mac, Windows ve Linux)

Az önce bahsettiğimiz gibi uygulama tüm işletim sistemlerini destekliyor. Kurulan program macOS işletim sisteminde sadece 17.1 MB’lık bir alan kullanıyor. Uygulama hem macOS hem de Windows için internet sitesinden indirilebilirken aynı zamanda işletim sistemlerinin uygulama marketinde de yer alıyor. Uygulamanın kurulumu sadece bir kaç dakika içerisinde gerçekleşiyor.

Surfshark-Windows-İndirme

Windows ve macOS cihazlarda indirme işlemi bittikten sonra Surfshark.exe ya da Surfshark.dmg dosyasına çift tıklayarak kurulum işlemine başlamanız mümkün. Uygulama marketlerinden indirdiğiniz durumda ise uygulamanın indirme işlemi bittikten sonra kurulum otomatik olarak tamamlanıyor.

Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra karşımıza uygulamanın giriş ekranı geliyor ve buradan kullanıcıların üyelik oluşturulması sağlanıyor. Üyeliği olan kullanıcılar ise yine bu giriş ekranından hesaplarının mail adresini ve şifresini girerek VPN hizmetini kullanmaya başlayabiliyorlar. Surfshark VPN yeni kullanıcılara 7 günlük deneme üyeliği sunuyor. Üye girişi yapıldıktan sonra ise kullanıcıları basit bir kullanım arayüzü karşılıyor.

Surfshark-macOS-İndirme

Mobil Cihazlar (Android ve iOS)

Surfshark-ios-App-StoreUygulamanın bilgisayarlardaki kurulum kolaylığı taşınabilir cihazlar için de geçerli. Daha önce NordVPN ve ExpressVPN İncelemesi yaparken uygulamaların Android sürümlerine yer vermiştik.
Bu sefer ise Surfshark iOS uygulamasına bir göz atacağız. iOS VPN tavsiye listelerinde üst sıralarda yer alan servisin kurulumu ve kullanımının oldukça kolay olduğunu en başta söyleyebiliriz.

Uygulama hem Google Play’de hem de App Store’da Surfshark araması ile kolay bir şekilde bulunuyor. Ayrıca Surfshark premium APK adı ile indirilen uygulamalarda kesinlikle tüm hizmetleri ücretsiz VPN hizmetlerinde olduğu gibi alma şansınız bulunmuyor.

Bu nedenle Surfshark indirme işlemlerinizi herhangi bir zarar görmemeniz ve yanlış bir yazılım indirerek güvenliğinizi riske atmamanız için servisin websitesinden yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Uygulamanın mobil cihazlara kurulumu da bilgisayarlarda oldu gibi son derece basit. Son derece küçük boyuta sahip olan uygulama, mobil internet üzerinden hızlıca iniyor ve kullanıcıların mobil kotalarını etkilemiyor. Koyu tema özelliğine uygun mobil uygulamanın açılış ekranı bilgisayardaki versiyonuna oldukça benzer.

Kullanıcılar mobil uygulama üzerinden de üyelik oluşturabiliyor ya da mevcut üyelikleri ile giriş yapabiliyor. Giriş yapıldıktan sonra ise kullanıcılara güvenli internetin kapıları ardına kadar açılıyor.

Surfshark Ne Kadar Hızlı?

İnternet hızı kullanım amacından bağımsız olarak birçok kişi için önemlidir. Günümüzde P2P indirmeler yapmak, Netflix ya da YouTube üzerinden yüksek kaliteli yayın izlemek için internet hızı son derece önemlidir. Genel kanı VPN kullanımında internet hızının düşeceği yönündedir. Daha önce Express VPN incelememizde çok ciddi hız kayıpları olmadığını gözlemlemiştik.

Benzer bir testi de şimdi Surfshark için gerçekleştirdik. Bu incelememizde testleri fiberoptik bağlantı üzerinden 25 Mbps hız ile yaptık. Testlerin tamamını speedtest.net üzerinden gerçekleştiriyoruz ve en iyi sonucu almak için sunucu seçimine özen gösterdik.

Testlerimizi farklı saatlerde gerçekleştirdik. Bunun en büyük amacı trafik yoğunluğunun da gün içerisinde farklılık göstermesi. Sabah, öğle ve akşam saatlerinde yaptığımız farklı testler ile daha doğru bir sonuç elde ediyoruz.

VPN bağlantısını gerçekleştirmeden önce yaptığımız test bize nasıl bir bağlantıya sahip olduğumuzu gösterdi.

Surfshark-Speedtest-Ortalama

Hollanda sunucularına bağlanarak yaptığımız testlerde elde ettiğimiz hız değerleri oldukça memnun edici. Hem download hem de upload hızında neredeyse kayıp yok denebilir.

Surfshark-Hollanda-Ortalama

İngiltere sunucularından aldığımız sonuçlar ise oldukça tatmin edici:

Surfshark-İngiltere-Ortalama

Amerika sunucularına bağlandığımızda ise her ne kadar İngiltere ve Hollanda kadar iyi olmasa da Türkiye ile Amerika arasındaki mesafe göz önünde bulundurulduğunda oldukça iyi bir sonuç elde ettik.

Surfshark-Amerika-Ortalama

Testlerin sonucunda VPN bağlantısı ile elde ettiğimiz hızlar sadece internette gezinme için değil aynı zamanda Netflix ya da Hulu gibi platformlarda yayın izleyebilmek için yeterli görünüyor.

Netflix İçeriklerine Eriş >

Surfshark / Yayın İzlemek İçin Ne kadar İyi? Bölge Engelli Sitelere Ulaşabilir miyim?

Netflix gibi popüler içerik platformları, içeriklerin lisans anlaşmalarından dolayı her ülkeye aynı içeriği sunamıyor. Bu nedenle içerik sayısı bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Bunun en büyük örneği ise Netflix Amerika’da 1400 dizi ve 4200 film bulunurken Netflix Türkiye’de 200 dizi ve 500 filmin bulunması. Bu içeriklere erişebilmek için Amerika üzerinden bir IP’ye sahip olmak gerekiyor ancak içeriklere erişmek bu kadar kolay değil.

İnternet siteleri kullanıcıların bağlandığı IP adreslerini topluyor. IP adresinin içeriğinde ülke, şehir, lokasyon, proxy, posta kodu gibi bilgiler yer alıyor. Kullanıcılar siteye bağlandığında site ilk olarak IP adresini kontrol ediyor ve daha sonra bunun proxy ya da VPN olup olmadığını denetliyor. Ayrıca aynı IP üzerinden gelen binlerce bağlantı sistemin bunun bir VPN bağlantısı olduğunu anlamasını kolaylaştırıyor. Bu nedenle özellikle ücretsiz VPN hizmetleri Netflix ya da benzeri platformların sistemini aşma konusunda başarısız oluyor.

Netflix VPN ile erişim açısında oldukça yüksek önlemler alan bir platform. Peki Surfshark Netflix ve diğer platformların koyduğu önlemleri aşmakta başarılı mı bakalım?

Surfshark-Netflix-Amerika-Giriş

VPN servisinin bu engeli aşması tek başına başarı olarak kabul edilmiyor. Aynı zamanda kullanıcıların bu platformlar üzerinden yüksek çözünürlüklü içerik izleyebilmesi de servisin sağlaması gereken en önemli unsurlardan bir tanesi. 720p ve 1080p gibi HD yayınları izleyebilmek için bağlantının yüksek hızda olması gerekiyor.

Yaptığımız bağlantı üzerinden herhangi bir problem olmadan Amerika Netflix içeriklerine erişmek mümkün. Bu içeriklere İngiltere, Japonya, Hindistan, İtalya, Türkiye, Almanya, Kore, Norveç, Avustralya ve Singapur dışında yer alan tüm sunucularından Netflix Amerika içeriklerini izlemeyi başardık. Üstelik içeriklere de yüksek çözünürlü olarak eriştik. Surfshark ile Amerika dışında 10 farklı ülkenin de Netflix içeriklerine erişmek mümkün.

Surfshark-Amerika-Netflix-İçerik

Merak ettiğimiz noktalardan bir diğer ise yurtdışından ülkemizdeki yayınlara ulaşmaktı. Yurtdışına çıkmış ya da Türkiye dışında yaşayan kişilerin Türk kanallarını ya da ücretli yayınları izlemeye devam edebilmesi de bizim için önemli konular arasında yer alıyor. Digitürk ya da Puhu TV gibi platformlar üzerinden içerikleri yüksek çözünürlükte izleyip izleyemeyeceğimize karar verdik. Özellikle lig maçlarını seyahat esnasında kaçırmak istemeyenler için bu son derece önemli bir nokta.

Surfshark-bein-connect-izleme

Türkiye’de yer alan sunuculara bağlanarak Bein Connect üzerinden ücretli içerikleri izlemek mümkün. Üstelik tıpkı Netflix Amerika içeriklerinde de olduğu gibi bu içerikleri de yüksek çözünürlükte izleyebiliyoruz.

Surfshark-puhu-tv

Benzer şekilde ülkemizdeki popüler hizmetlerden birisi olan puhutv içeriklerine de erişebiliyoruz. Bu sayede yurtdışına çıkmak zorunda kalan ya da yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları Türkçe ücretli içeriklere sorunsuz bir şekilde erişebiliyor.

Surfshark ile Torrent İndir >

Surfshark Torrent Konusunda Başarılı mı?

Her ne kadar birçok ülke de torrent kullanımı sınırlı olsa da ülkemizde bu durum söz konusu değil ve son derece yaygın bir kullanım alanına sahip. Bu nedenle kullanıcıların dikkat ettikleri noktalardan bir tanesi de VPN yazılımlarının torrent performansı.

Uygulamada P2P paylaşımların gerçekleştirilebileceği sunucuların listesi ayrı bir şekilde yer alıyor. Bu sayede kullanıcılar torrent kullanımını gerçekleştirebileceği sunucuların listesini kolay bir şekilde filtreleyebiliyor. Ayrıca bu sayfada yer alan “Fastest P2P Location” özelliği P2P sağlayan sunucularından bağlantısı en hızlı olanına otomatik olarak bağlanma avantajı sunuyor. Bu sayede kullanıcılar herhangi bir şekilde problem yaşamadan torrent kullanabiliyor. Biz de yaptığımız testlerde bunu bizzat gördük.

Surfshark-Torrent-İndirme

Surfshark Güvenli mi? Gizliliğimi Garanti Ediyor mu?

VPN kullanmanın başlıca amaçlarından bir tanesi internette güvenli ve gizli bir şekilde gezinebilmek. Birçok VPN servisi kullanıcıların güvenliklerini ve gizliliğini sağladığını iddia ediyor. Bu noktada önemli olan sadece VPN kullanmanın getirdiği avantajlar değil aynı zamanda VPN servisinin sağladığı özellikler. Örneğin bir VPN her ne kadar internette güvenli ve gizli gezinme sağlasa da kullanıcı kayıtlarını tuttuğunda bu durum kullanıcılar için bir dezavantaj oluşturuyor. Bu nedenle kayıt tutmayan VPN servisleri bunu özelliklerinde ön plana çıkarıyor.

Uygulama,

  • IP Adresi
  • Tarama Geçmişi
  • Kullanılan Bantgenişliği
  • Oturum Bilgileri
  • Ağ Trafiği
  • Bağlantının gerçekleştiği saatleri kayıt altında tutmuyor ve bu şekilde kullanıcıların güvenliğini üst düzeye çekiyor.

Surfshark VPN de bu özelliği öne çıkaran VPN hizmetlerinden bir tanesi. Uygulamanın internet sitesinde şirketin katı bir kayıt tutmama politikasına sahip olduğunu ve kullanıcıların internet alışkanlıklarını takip etmediğini ya da izlemediğini açık bir şekilde belirtiyor.

Bize sunulan güvenlik özelliklerinden bir diğeri ise incelememizin başında kısaca değindiğimiz AES-256 GCM şifrelemesi. Uygulama bu yönüyle daha önce incelemiş olduğumuz NordVPN ile aynı şifreleme teknolojisini kullanıyor. Sürekli değişen güvenlik anahtarı sayesinde kullanıcıların oturumlarına erişim sağlansa bile bir sonraki oturum tamamen güvenlik altına alınmış oluyor.

Uygulamada sunulan Kamuflaj Modu da artılardan bir tanesi. Bu mod kullanıcının bağlantısının güvenliğinden ödün vermeden VPN bağlantılarının izlerini azaltıyor. Bu sayede trafik normal bir internet trafiği olarak görülüyor. Kamuflaj modu özellikle VPN kullanımının kısıtlı olduğu ya da ülkemizde olduğu gibi VPN portlarının bloklandığı bölgelerde güvenli bir bağlantı sunuyor.

Surfshark tarafından sunulan bir diğer güvenlik özelliği ise Multi Hop. Bu özellik ile kullanıcıların bağlantısı sadece tek bir VPN sunucusu gerçekleşmiyor. Bağlantı birkaç sunucu üzerinden gezdirilerek sağlanıyor. Bu şekilde kullanıcıların güvenliği bir üst seviyeye taşınıyor. Aslında Multi Hop özelliği, NordVPN’in VPN sunucusuna giden trafiği şifreledikten sonra ikinci bir sunucuya gönderdiği Double VPN özelliğine oldukça benzer bir özellik.

Surfshark-Multi-Hop

Surfshark bağlantı kopmalarına karşı Acil Durum Anahtarı özelliğine sahip. Bu özellik VPN bağlantısı herhangi bir uyarı vermeden koptuğunda cihazın internet bağlantısını sistem seviyesinde kesiyor. Bu sayede kullanıcılar VPN bağlantısının koptuğunda farkında olmadan internette gezinmeye devam etmiyor ve sürekli olarak şifrelenmiş bir trafiğe sahip oluyor.

Surfshark ile İnternet Sansürünü Aşabilir miyim?

Ülkemiz, Çin ve İran gibi ülkeler ile beraber en çok site yasaklayan ülkeler arasında yer alıyor. Üstelik engellenen sitelerin arasında yakın zamanda tekrar erişime açılan Wikipedia ve Imgur gibi günlük yaşamda oldukça önemli bir yere sahip siteler de bulunuyordu. Ayrıca içerik engellemesi sadece site düzeyinde olmuyor. Yani bir internet sitesine erişirken o sitede erişime kapatılmış olan bazı sayfalar bulunabiliyor.

Sosyal medyada ise işler biraz daha farklı oluyor. Twitter’da ya da Instagram’da çeşitli kullanıcıların profilleri Türkiye’den erişime kapatılabiliyor. Bunların başında ise ünlü alkol ve tütün markaları geliyor. Ülkemizde alkol ve tütün ürünlerinin reklamı yasak olduğu için bu firmaların sosyal medya hesaplarına erişilemiyor.

Yasaklı sitelere erişebilmek için kullanıcılar VPN hizmetlerine yöneliyor. Bugün ülkemiz dünyada en çok VPN kullanılan ülkeler arasında 3. sırada yer alıyor. Bu uygulama ile engelli sitelere girmeye çalıştığımızda ise herhangi bir problem ile karşılaşmadık ve bu sitelere erişim sağladık.

VPN hizmetlerinin bir önemli özelliği de Çin’de kullanılabilir olması. Çin’in büyük güvenlik duvarı olan Great Firewall of China çok az sayıda VPN tarafından aşılabiliyor. Surfshark bunun için Shadowsocks bağlantı protokolünü kullanıyor.

Çin’in güvenlik duvarını aşmaya yönelik özel olarak geliştirilmiş bu protokol açık kaynaklı ve sürekli olarak geliştiriliyor. Ancak burada size önereceğimiz nokta Shadowsocks’ı OpenVPN ya da IKEv2/IPsec protokolleri ile bağlantı sağlayamadığınız durumlarda kullanmanız. Bunun en büyük nedeni ise sadece tarayıcı trafiğini gizlemesi.

DNS/IP Sızıntısı

Her ne kadar VPN kullanımı kendinizi güvende hissettirse yazılımdaki bir hata ya da güvenilmez VPN hizmetleri DNS sorgularınızı internet servis sağlayıcınıza açık edebiliyor. Buna DNS sızıntısı adı veriliyor. Böyle bir sızıntı durumunda DNS sunucusunu yöneten kişiler VPN kullansanız dahi girdiğin tüm internet sitelerini ve kullandığınız tüm uygulamaları görebiliyor ve bunun kaydını tutabiliyor.

Bu nedenle VPN seçerken dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi de bu. Yanlış bir seçim ile kendinizi güvende hissederken aslında durumun hiç de öyle olmadığını görebilirsiniz.Surfshark VPN incelemesi için hazırlık yaparken dört farklı araç üzerinden DNS sızıntı testi yaptık ve hiç birinde herhangi bir sızıntıya rastlamadık. Bu testlerin sonucunda da Surfshark’ın güvenli olduğuna karar verdik.

Surfshark-dns-leak-testi

Surfshark’ı Nasıl Satın Alırım? Fiyatlar ve opsiyonlar

Surfshark VPN’in kullanıcılarına 3 farklı ödeme planı sunuyor. Bu paketlerin arasında sadece ödeme farkı bulunuyor. Hangi paketi seçerseniz seçin size sunulan bütün özelliklere erişim sağlayabilirsiniz. Üyelik internet sitesi üzerinden 1 aylık, 1 yıllık ve 2 yıllık şekilde alınabiliyor.

2 yıllık paket için 30 gün para iade garantisinin yanı sıra 1 yıllık pakette %50, 2 yıllık pakette ise %82’lik bir indirim bulunuyor. Ayrıca Surfshark VPN tek bir hesap ile sınırsız sayıda cihazda kullanıma imkan sunuyor. Bu da uygulamanın önemli avantajlarından bir tanesi. Ayrıca Surfshark full hizmet paketi olarak özel bir paket sunmuyor.

Surfshark’ın üç paketi:

Surfshark-Planlar

İnternet sitesi kullanıcılara hem ödeme yöntemi hem de para birimi olarak geniş bir yelpaze sunuyor. Planların ücretlerini Avustralya Doları, Kanada Doları, Çin Yeni, Euro, İngiliz Sterlini ve Amerikan Doları olarak görmek mümkün.

Firma aynı zamanda kullanıcılara geniş bir ödeme yöntemi seçeceği de sunuyor. Kredi kartı ile ödeme seçeneğindeki MasterCard ve Visa’nın yanı sıra American Express ve Discover gibi alternatifler de yer alıyor. Diğer ödeme yöntemleri ise PayPal, Google Pay, Amazon Pay, Kripto Para ve Sofort. Kripto para seçenekleri arasında ise Bitcoin, Ethereum ve Ripple yer alıyor.

Surfshark-Ödeme-Yöntemleri

Surfshark Satın Al >

Surfshark Yardım Alma ve Müşteri Hizmetleri

Surfshark-Canlı-DestekVPN birçok avantajı bulunan ve bu nedenle birçok kişi tarafından tercih edilen bir hizmet. Ancak VPN kullanan herkes arkasında yatan teknik yeterliliğe sahip olmayabilir. Bu nedenle incelememizde müşteri hizmetlerini de değerlendirdik.

İnternet sitesi kullanıcılara 7/24 canlı sohbet desteğinin yanı sıra e-posta desteği de sunuyor. 7/24 canlı sohbet desteğinin en önemli özelliği ise Türkçe bir şekilde gerçekleştirilebilmesi. Biz denememiz sırasında neredeyse anında bir destek çalışanı ile iletişime geçmeyi başardık.

Sitenin ayrıca çok geniş bir yardım kütüphanesi bulunuyor. Burada sadece uygulama hakkında bilgi yer almıyor aynı zamanda yaşanabilecek potansiyel problemlerden, kullanıcıların işine yarabilecek detaylı ipuçları da sağlanıyor.

Yardım sayfasının önemli özelliklerinden bir diğeri de yaşadığınız bir problemle ilgili arama yapabiliyor olmanız. Problemi birkaç kelime ile arama kısmına yazdığınızda karşınızda size yardımcı olabilecek makaleler geliyor.

 

Surfshark’ın Diğer Özellikleri

Surfshark VPN ile öne çıkan belli başlı özelliklerini sizin için inceledik ancak uygulama sadece yukarıda incelediğimiz özelliklerle sınırlı değil. Hizmetin diğer özelliklerinden de bahsetmek istiyoruz.

CleanWeb

Surfshark ile gelen küçük özelliklerden bir tanesi CleanWeb. Bu özellike her ne kadar küçük olsa da aslında önemli bir yarara sahip. Uygulama ayarlarından CleanWeb’i aktif ettiğinizde Surfshark bir anda reklamları ve reklam izleyicileri engelemeye başlıyor.

Bu özellikle aynı zamanda zararlı yazılımları ve şifre avlama teşebbüslerini de engelliyor. CleanWeb’in bu özellikleri kullanıcılara ekstra bir güvenlik önlemi sağlarken aynı zamanda daha düşük ağ verisi kullanma imkanı sunuyor. Bu sayede başta mobil kullanıcılar olmak üzere tüm kullanıcılar daha az kota harcıyor.

Whitelister

Whitelister özelliği ile istediğiniz siteleri veya uygulamaları beyaz listeye alarak VPN bağlantısı dışında tutabilirsiniz. Bu özellik dijital bankacılık işlemleri yaparken VPN bağlantınızı kapatmadan işleminizi gerçekleştirmeyi sağlıyor. Bankacılık uygulaması üzerinden akan trafik, VPN’e dahil edilmiyor ve bu sayede hem güvenli bağlantıda kalmaya devam ederken hem diğer işlemlerinizi de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Surfshark-Whitelister

HackLock ve BlindSearch

HackLock ve BlindSearch uygulamanın hangi paketini seçerseniz seçin, erişebileceğiniz özellikler değil. Bu özellikleri aylık 1€’dan daha ucuza açabiliyorsunuz. HackLock özelliği sayesinde uygulama interneti tarıyor ve e-posta adresinizin bilgilerinin siber saldırganlar tarafından sızdırılması durumunda size haber veriyor.

BlindSearch özelliği ise internet tarayıcılarının gizli pencere moduna benzer bir özellik. Bu özellik açıkken yaptığınız aramalar ve açtığınız bağlantılar tarayıcı geçmişinde kaydolmuyor, çerezler kullanılmıyor ve herhangi bir reklam izleyici etkinleştirilmiyor. Kısacası internette yaptıklarınızdan sizin dışında kimsenin haberi olmuyor.

İnternette Anonim Ol >

Surfshark Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Surfshark incelememizde bütün özelliklere detaylı bir şekilde bakış attık. Genel özelliklerine bakacak olursak bir VPN’i tercih ederken önemli etmenlerden bir tanesi sunucu sayısı, bu sunucuların kaç ülkeye yayıldığı ve aynı anda kaç bağlatıya izin verdiği.

Sunucu Sayısı

Servisin 1700’den fazla sunucusu bulunuyor. Servisin sunucularının tamamının P2P paylaşımı desteklemesi bizim için önemli bir artı. Bazı servislerde P2P sunucu sayısı kısıtlı oluyor ve bu sunucuların aşırı yüklenmesi sonucu bağlantı yavaşlayabiliyor. Ancak Surfshark da tüm sunucularda P2P paylaşım olmasından dolayı böyle bir durumun olacağını pek sanmıyoruz.

Ülke Sayısı

Sunucu sayısı kadar bu sunucuların ülkelere dağılımı da VPN konusunda önemli noktalardan bir tanesi. Surfshark’ın sunucuları 60’tan fazla ülkede bulunuyor. Bu sunucuların büyük bir çoğunluğu Avrupa ve Asya’ya yayılmış durumda.

Servisin Türkiye’de de sunucuları bulunuyor. Türkiye’de bulunan sunucu Private DNS, Kamuflaj Modu, OpenVPN ve IKEv2/IPsec ve tarayıcı eklentisi desteklerine sahip. Bizim için Türkiye’de sunucuların bulunması önemli bir avantaj. Bu sayede yurtdışında bulunan kullanıcılar Türkiye’deki yayınları ve televizyon kanallarını izleyebiliyor.

Aynı Anda Bağlantı Sayısı

VPN servislerinin önemli özelliklerinden bir diğeri de aynı anda kaç bağlantıya izin verdikleri. Günümüzde sadece bilgisayarlar ve telefonlar değil aynı zamanda oyun konsolları, akıllı TV’ler gibi birçok cihaz internete bağlanabiliyor. Bu nedenle kullanıcıların birden fazla cihazda VPN ihtiyacı olabiliyor.

Surfshark-Sinirsiz-Cihaz

Surfshark’a baktığımızda aynı anda sınırsız sayıda bağlantıya izin verdiğini görüyoruz. Özellikle birçok serviste bu sayının 5 ya da 6 bağlantıyla sınırlı kalması kullanıcıları zor durumda bırakabilir. Bizim için uygulama bu konuda oldukça kullanışlı.

Diğer Kullanıcılar Surfshark Hakkında Ne Düşünüyor?

Surfshark dünyada çok tercih edilen VPN sağlayıcıları arasında yer alıyor. Tercihinizi yapmadan önce sadece bizim incelememizi değil aynı zamanda bu hizmeti kullanan diğer kullanıcıların da yorumlarını merak edebileceğinizi düşündük ve bunları sizin için derledik.

Surfshark-Trustpilot

Trustpilot neredeyse her alanda kullanıcıların deneyimlerini diğer kullanıcılar ile paylaştığı bir platform ve bu alanda en iyilerinden bir tanesi. Uygulamanın Trustpilot bölümüne baktığımızda hizmetin 2460 değerlendirmede 4.5 yıldız aldığını ve Mükemmel olarak değerlendirildiğini görüyoruz.

Surfshark-iOS-App-Store-YorumiOS App Store’da da durum Trustpilot sitesinden pek farklı değil. App Store’da 4.1/5 puana sahip olan uygulamanın kullanıcı yorumları da olumlu.

Bu yorumda kullanıcı VPN hizmetini Apple TV’de dahi kullanabildiğinden ve OpenVPN portlarının yasaklı olduğu bir ülkede yaşamasına rağmen Surfshark ile VPN’e bağlanmakta hiçbir problem yaşamadığını dile getirmiş.

App Store’da olduğu gibi Google Play Store’da da Surfshark oldukça olumlu yorumlara sahip. Uygulama 7836 değerlendirme almış ve puanı 5 üzerinden 4 yıldız.

Diğer kullanıcıların yorumlarından anladığımız kadarıyla uygulama bütün platformlarda herhangi bir problem yaratmadan çalışıyor.

Son Karar: Surfshark VPN Sizin için İyi mi?

Surfshark’ı sizin için inceledik ve her özelliğine detaylı bir bakış atmaya çalıştık. Bu incelemeyi yaparken özellikle Türkiye’de yaşayan kullanıcıların ve yurtdışında yaşayan Türklerin problemlerine ne kadar yardımcı olduğuna yoğunlaştık.

İnceleme sonrasında uygulamanın en çok hoşumuza giden özellikleri arasında hızlı bağlantı sağlaması ve Netflix ya da Bein Connect gibi yayın platformlarında içerik kısıtlamasını ortadan kaldırması oldu.

Elbette güvenlik ve gizlilik özellikleri de hoşumuza gidenler arasında yer alıyor ancak bu özellikler arka planda sessiz sedasız ve problemsiz bir şekilde çalıştığı için kullanıcıların çok fazla uğraşması gerekmiyor. İncelememiz sonunda tam olarak bu nedenlerden dolayı Surfshark hizmetini size öneriyoruz.

Kısacası Surfshark sundukları ile paranızın karşılığını vermeye hazır!

Surfshark

9

Değerlendirme

9.0/10

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply