NordVPN 2020 İncelemesi: En İyilerden Biri mi?

NordVPN en bilinen VPN servis sağlayıcılardan ve rekabet konusunda da oldukça iddialı. Örneğin en hızlı VPN olduğunu söylüyor. Ancak pazarlama için kullanılan iddialar her zaman o kadar da doğru olmayabiliyor. İşte bu yüzden NordVPN’i hız, güvenlik, gizlilik, kullanım kolaylığı, ödeme seçenekleri gibi alanlarda test edip, detaylı inceledik. Bakalım iddialar doğru mu?

NordVPN nedir?

NordVPN, oldukça ünlü bir Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ sağlayıcı. Esas amacı ise size internette güvenlik ve gizlilik sağlamak. İnternette sansür ve gözetimden kurtulmak için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirten firma, VPN hizmetini, “Sınırları Olmayan İnternet” şeklinde tanıtıyor.

2012 yılında, 4 çocukluk arkadaşı tarafından kurulan firma, Panama’da kayıtlı bulunuyor. Yaklaşık 12 milyon kullanıcıya sahip olduğu söylenen servis sağlayıcı VPN yazılımı dışında da ürünler sunuyor. Bunlara reklam engelleme aracı (CyberSec), Veri Şifreleme Aracı ve Şifre Yöneticisi (NordPass) örnek olarak verilebilir.

Windows ve Mac yazılımlarıyla piyasaya giriş yapan, 4 yıl sonra da ilk Android uygulamasını piyasaya süren firma, daha sonra iOS uygulaması ve Chrome uzantısını da ürünlerine ekledi. 

NordVPN Sitesine Git >

ARTILAR:

  • Sınırsız bantgenişliği
  • Çok geniş sunucu ağı
  • Güçlü şifreleme özellikleri
  • Kayıt tutmama politikası
  • Aynı anda 6 farklı cihazdan bağlantı seçeneği
  • 7/24 saat canlı müşteri desteği
  • SmartPlay teknolojisi
  • P2P destekli sunucular
  • CyberSec özelliği

EKSİLER:

  • Ayrık tünelleme özelliğinin olmaması
  • Az sayıda protokol desteği


Hangi Cihazlarda Kullanabilirim? Kullanımı Kolay mı?

Herhangi bir VPN hizmetine üye olduğunuzda ilk yapmak isteyeceğiniz şey, yazılımı VPN kullanacağınız cihazlara yüklemek olacaktır. Bazı servis sağlayıcıların bu konudaki yönlendirmeleri oldukça zayıf olabiliyor. Ancak meraklanmayın, NordVPN size rehberlik etme konusunda son derece başarılı. 

Windows, Mac, Android, iOS ve Android TV’lere otomatik kurulum yönlendirmesi bulunan web sayfasında ayrı zamanda 20’den fazla platformda elle kurulum yapabilmeniz için kullanım kılavuzları bulunuyor. Bu cihazlara Chrome OS, Windows Phone, Raspberry Pi ve Router (yönlendirici) örnek olarak verilebilir. 

Rehberler oldukça detaylı ve yazılımı istediğiniz cihaza başarıyla kurabilmeniz için gereken tüm adımları baştan sona sıralıyor.

NordVPN-Kurulum

Bilgisayarlar (Mac, Windows ve Linux)

Programı bilgisayara kurmak oldukça kolay, çünkü her 3 platform için de otomatik yazılım indirme seçeneği web sitesinde mevcut. Kullanım kolaylığını incelemek için Mac ve Linux’a da yükleyip test ettiğimiz yazılımın kurulumunu en sık kullanılan işletim sistemi olan Windows üzerinden anlatacağız.

NordVPN-Windows-Kurulumu

Üyeliğinizi tamamladığınızda kurulum sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada Windows’u seçip, İndir butonuna tıklamanız yeterli. Yalnızca 47 MB yer kaplayan yazılım oldukça basit tasarlanmış ve bu sayede göz açıp kapayınca değin bilgisayarınıza yüklenmiş oluyor. Üyeliğinizi tamamladıktan sadece 1 dakika sonra yazılımı kullanmaya başlamış oluyorsunuz.

Yazılımda ilk dikkatinizi çekecek yer sunucu konumlarını gösteren harita olacaktır. Güzel bir fikir olsa da kullanım konusunda çok da rahat bir seçenek olmadığını söyleyebiliriz. Bunun yerine sol barda bulunan listeyi kullanmak çok daha hızlı ve kolay.

NordVPN-Windows

Arama çubuğu da oldukça başarılı. Ülkeler dışında şehirleri de arayabiliyorsunuz. Eğer aranan şehirde sunucu mevcutsa, hepsi listeleniyor. Ancak yazılımın arama yapma konusunda en öne çıktığı nokta bu değil. Yazılım ayrıca bir Özellik listesi sunuyor ve bu sayede belli bir işe odaklanmış sunucuları seçebiliyorsunuz. Örneğin P2P ya da çift şifreleme özelliğine sahip sunucuları belirleyip, daha sonra bunları favorilerinize ekleyebilirsiniz.

Cep Telefonları (Android, iOS, Windows Phone)

Firmanın Android uygulaması oldukça popüler gözüküyor. 5 milyondan fazla indirmeye ve 4.5 puana sahip. Oldukça etkileyici!

Kurulum ise oldukça basit. Sadece İndir butonuna basın, uygulamayı telefonunuza indirin ve başlatın. Bundan sonra tek yapmanız gereken kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmek. Hepsi bu kadar.

NordVPN Google Play Arama

Uygulama açıldığında ekranın üst kısmında dünya üzerindeki tüm uygun  sunucuları gösteren bir harita ile karşılaşacaksınız. Ancak Windows sürümünde de bahsettiğimiz gibi bizce harita çok da kullanışlı bir seçenek değil. 

Android ve iOS uygulamalarında da sunucu seçerken alfabetik sıralamayla gelen ülke listesini tercih etmenizi öneririz. Sonrasında ülke ismine tıklayarak, o ülkede bulunan tüm konum listesine ulaşabilirsiniz. Konumu da tek tek sunucu listeleyecek şekilde açabilirsiniz, ancak bu sunucularla ilgili detaylı bilgi bulunmadığından, konum seçiminden daha derine inmenize pek gerek yok.

NordVPN Android Uygulama

Diğer Cihazlar

Yazılımı diğer cihazlarda kullanmak isterseniz, Android TV ve Chrome uzantısı için otomatik kurulum yapabilirsiniz. Fire TV (Firestick) için Amazon App Store’dan uygulama indirebilir, router,  Blackberry, Raspberry Pi ve diğer cihazlar için web sitesinde bulunan rehberler vasıtasıyla elle kurulum yapabilirsiniz. 

NordVPN Hızlı mı?

Bir VPN servisi çok güvenli ya da çok özellikli olabilir ama hızlı değilse kullanımı işkence haline gelebilir. VPN kullandığınızda yüksek güvenlik ve gizlilik karşılığında internet hızınızın bir kısmından feragat etmeniz gerekir. Bu kaçınılmazdır. Ancak üst seviye bir VPN yazılımı ile ücretsiz ve kalitesiz bir yazılımın hız farkı oldukça ciddi olabilir.

NordVPN’in Hollanda, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri sunucularını sizin için test ettik. 

Türkiye üzerinden yaptığımız incelemelerimiz sırasında kullandığımız bağlantı fiber-optik ve 100 Mbps hıza sahip. Testlerimizin tamamını Speedtest.net üzerinden gerçekleştirdik, en iyi sunucuyu seçmeye dikkat ettik ve sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3’er test yaptık. Bunların içinden en iyi skorları seçtik.

VPN’i aktif etmeden önce yaptığımız testte, internet hızımızın olması gereken gerçek rakamlara son derece yaklaştığını gördük. Bu testi VPN’e bağlanmadan önce 3 kere tekrarladık ki, testi yaptığımız site bizi yanıltmasın.

VPNsiz Hız Testi

Hollanda sunucularında yaptığımız testlerin sonuçlarından oldukça memnun kaldık. Hız konusunda neredeyse ExpressVPN‘i yakaladık!

NordVPN Hollanda Hız Testi

İngiltere sunucularında ise rakibine göre biraz geri de kalsada, sonuç yine de oldukça tatmin ediciydi.

NordVPN UK Hız Testi

ABD sunucuları ise oldukça etkileyici. Sonuçlar, aynı Hollanda testinde olduğu gibi ExpressVPN’e oldukça yaklaştı ve Netflix, Amazon Prime, Hulu ve diğer streaming servislerinde  yüksek çözünürlükle içerik izleyebilmemize olanak sağladı.

Sonuç olarak, NordVPN’in sunucularının sağladığı hızlar internette gezinme, yayın izleme (streaming) ve Torrent indirme gibi konularda son derece yeterli gözüküyor, fakat piyasadaki en hızlı VPN ünvanı hala ExpressVPN’e ait.

NordVPN Netflix ve Diğer Bölge Korumalı Yayın Servislerini Çözebiliyor mu?

Netflix ve benzeri yayın servislerinin uyguladığı proxy koruma sistemleri ücretsiz VPNleri farkedip, engelleme konusunda çok başarılı. Ayrıca bu korumayı aşsanız bile eğer hızınız çok düşükse, düşük çözünürlük ve yayının takılması gibi nedenlerle seyir zevkiniz yara alacaktır.

Netflix Türkiye’de en çok kullanılan streaming hizmeti ve bu servise ait bir hesabınız varsa, VPN kullanarak diğer tüm versiyonlara kendi hesabınızla ulaşabilirsiniz. Yani Amerika içeriğini izleyebilmek için bir hesap daha almanıza hiç gerek kalmıyor. Ufak bir hatırlatma: Netflix US versiyonu TR versiyonuna göre 8 kat daha fazla içeriğe sahip.

Netflix Amerika İçeriklerini NordVPN ile İzle >

Yayın izleme konusunda bir VPN’i başarılı sayabilmemiz için, önce bölge koruma engelini aşması daha sonrasında da en azından 720p kalitede video izletebilmesi gerekiyor.

Yaptığımız testlerde programın başta US versiyonu olmak üzere tüm yerel Netflix içeriklerine rahatlıkla ulaşabildiğini gözlemledik. Sunucularının da hız konusunda oldukça yeterli ve stabil olması da yayın izleme konusunda servis sağlayıcı rahatlıkla tercih edebileceğiniz anlamına geliyor.

NordVPN-Netflix-Amerika

Servis sağlayıcı, Smart Play DNS adında bir özelliğe sahip. Bu özellik tüm geo-blocking yani bölge koruma engellerini aşmanıza yardımcı oluyor. Bu özellik sunucularda varsayılan olarak aktif bulunuyor, bu sayede ayar yapmanıza gerek kalmıyor.

Firma, Smart Play özelliği ile 150’den fazla yayın servisine bağlanabileceğinizi iddia ediyor. Bunların arasında Netflix, Hulu, Amazon Prime, BBC, HBO ve Vevo öne çıkanlar.

Bu iddiaları tüm büyük yayın siteleri ile de test ettik ve yayını izleme konusunda hiç sıkıntı yaşamadık.

Unblock BBC with NordVPN

Özetle, yayın izleme konusunda bu servis hiç de fena bir tercih olmayacaktır. 

NordVPN Güvenli mi? Gizlilik ve Kayıt Tutma Politikası

Gizlilik ve güvenlik bu sağlayıcının en kuvvetli olduğu alanlar olduğunu söylersek yalan söylemiş olmayız. 

Gelin servis sağlayıcının güvenlik teknolojilerine yakından bakalım:

Öncelikle göze çarpan güvenlik özelliği AES-256-GCM şifreleme teknolojisini kullanıyor olması. Bu teknoloji sürekli değişen bir güvenlik anahtarı sistemine sahip, bu sayede çok düşük bir ihtimalle bir oturumun bilgilerine ulaşılsa bile, bir sonraki oturumun güvende kalıyor.

NordVPN sunucularına bağlandığınızda, Onion over VPN seçeneğini aktif edebiliyorsunuz. Bu seçenek trafiğinizi önce servis sağlayıcının sunucularından geçirip sonrasında Onion ağlarına yönlendiriyor ve önemli bir güvenlik artışı vaadediyor. Ancak bu özelliğin hızınızda da ekstra bir düşüşe neden olacağını aklınızda bulundurun.

Servis sağlayıcı ayrıca Double VPN servisine sahip. Bu sistem, ilk VPN sunucusuna yönlendirip şifreledikten sonra son destinasyonuna gönderilmeden önce ikinci bir sunucuya yönlendiriyor. 

Kill Switch yani Acil Anahtarı özelliğine de sahip olan NordVPN yazılımı, VPN bağlantınız beklenmedik şekilde sonlandırıldığında, interneti otomatik olarak keserek verilerinizin sızmamasını garanti altına alıyor. Ancak bu özellik varsayılan olarak aktif değil, uygulamanın ayarlar kısmından kendiniz aktif hale getirmelisiniz.

Normal çalışma esnasında da DNS sızdırmama güvencesi veren NordVPN’i bu konuda da teste tabi tuttuk. Sonuçta DNS, IP, WebRTC sızıntısına rastlamadık.

NordVPN-Dns-Sızıntı-Testi

No-Log (Kayıt Tutmama) Politikası

Servis sağlayıcı sıkı bir kayıt tutmama politikasına sahip olduğunu iddia ediyor. Hemen hemen tüm servislerin iddiası bu yönde olduğundan, bu konuyu daha detaylı incelememiz gerekiyor.

Öncelikle şirketin bu konuda web sitesinde ne söylediğine bir bakalım:

“Bağlantı zamanlarınızı, bağlantınız hakkındaki bilgileri, kullanılan bant genişliği, internet trafiği verisi, IP adresleri ve diğer veriler. Hiçbir veriyi saklamıyoruz – kimse ile paylaşacak veriye sahip değiliz”.

Yakın zamanda PwC denetim firması tarafından yapılan bir incelemede servis sağlayıcının bu konulardaki iddialarını kanıtlamıştır. Üyeliğinizi başlattıktan sonra web sitesinden bu inceleme raporuna da ulaşabilir ve kendiniz de inceleyebilirsiniz.

NordVPN’in kayıt altına tutmadığı bilgiler ise şunlar:

  • Gelen ve giden IP adresi
  • Bağlantı zamanı ve süresi
  • Aktarılan veri miktarı
  • Kullanılan VPN sunucuları
  • Ziyaret edilen web siteleri
  • İndirilen dosyalar
  • Kullanılan yazılım

Ayrıca, firmanın Panama’da kurulu olması ABD ve AB yasalarının dışında kalmasını garanti altına alıyor. 

NordVPN’i Torrent İçin Kullanabilir miyim?

Servis sağlayıcı P2P için en iyi VPN olduğunu iddia ediyor, ve biz de bu iddiaya katılıyoruz. Ancak ilginç şekilde web sayfasında artık P2P hakkında direkt bilgi yer almıyor.

P2P özelliği tüm sunucularda desteklenmiyor ancak, seçenekleriniz hiç de kısıtlı değil. Hizmet sağlayıcının P2P’ye açık yüzlerce sunucusu bulunuyor. Bu sayede dünya üzerinde nerede olursanız olun, kendinize yakın bir sunucu bularak torrent uygulamalarını kullanabilirsiniz.

İncelememiz sırasında programın en hoşumuza giden özelliklerinden biri, P2P aktivitesi algılandığında, bağlantınızı otomatik olarak bu özelliğe sahip sunuculardan birine yönlendiriyor olması oldu. Böylece kendiniz bir ayar yapmak zorunda kalmıyorsunuz.

NordVPN-Torrent-indirme

Türkiye’de Torrent indirmenin oldukça güvenli olduğunu ve başınıza pek dert açmayacağını söyleyebiliriz. Ancak ABD gibi bu konuda oldukça sert yasalara sahip ülkeler de var ve bu ülkelerde torrent kullanacaksanız tüm bilgilerinizin gizli kalacağından emin olmak zorundasınız.

NordVPN P2P sunucular haricinde katı kayıt tutmama politikası, Kill Switch ve Double VPN  maksimum güvenlik özelliklerini de barındırıyor. Ancak özellikle Double VPN özelliğinin bağlantı ve indirme hızınızda ciddi bir düşüş yaşatabileceğini de dikkate almalısınız.

Servis sağlayıcı üyelerine sınırsız bant genişliği sağlıyor, bu sayede istediğiniz sayı ve boyutta dosyayı Torrent üzerinden edinmeniz mümkün hale geliyor.

NordVPN ile Yasaklı Sitelere Girebilir miyim?

Maalesef ülkemiz internet sansürü konusunda Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Kazakistan ve Katar gibi ülkelerle beraber listenin üst sıralarında yer alıyor. Başta yetişkin içerikli siteler olmak üzere yasaklanmış olan yaklaşık 90 bin adet site bulunuyor. Bu sitelere girmek için VPN kullanılması gerektiği genel olarak biliniyor ve Türkiye, VPN kullanıcı sayısı sıralamasında 3. sırada bulunuyor. 

NordVPN yasaklı sitelere ulaşım konusunda oldukça başarılı. Türkiye’den test ettiğimiz yaklaşık 50 sitenin hiç birine ulaşmakta sıkıntı yaşamadık. 

Servis sağlayıcının sunduğu hizmet ayrıca Çin’de de kullanabileceğiniz bir avuç VPN’den bir tanesi. Birçok servis sağlayıcı Çin’in büyük güvenlik duvarını (Great Firewall) aşma konusunda zorlanıyor. Ancak NordVPN bu konuda oldukça stabil bir performans gösteriyor. 

Eğer Çin’e gidecekseniz, yazılımı ülkeye giriş yapmadan önce cihazınıza kurmanızı tavsiye ediyoruz, yoksa web sitesine ulaşmak ve yazılımı indirmek konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

NordVPN’in Fiyatları ve Üyelik Opsiyonları

Servis sağlayıcı basit bir fiyatlandırmaya sahip ve aylık, yıllık, 2 yıllık ve 3 yıllık olmak üzere toplam 4 farklı üyelik opsiyonu sunuyor.

NordVPN-Fiyatlar-Listesi

Bu opsiyonlar içinde en ucuz olanı 3 yıllık üyelik planı. Toplamda 70% indirim sunan bu paketle beraber aylık fiyat $3.49’a geliyor. NordVPN’i websitemiz üzerinden satın aldığınızda ekstra bir kupon kodu otomatik olarak uygulanacaktır.

Özellikle 3 yıllık üyelik seçeneği NordVPN’i fiyat konusunda oldukça rekabetçi bir noktaya taşıyor.  Bununla birlikte firmanın taksit seçeneği sunmadığını ve yıllık paketlerde tüm yılın ücretinin peşin ödenmesi gerektiğini unutmayın. 

Ödeme yapmak için Kredi kartı ve Bitcoin başta olmak üzere sanal paralar Türkiye üzerinden kullanabileceğiniz yöntemler. Firma ayrıca PayPal, Alipay ve SOFORT gibi alternatif ödeme yöntemlerini de kullanıcılarına sunuyor. Türkiye dışında bulunan okuyucularımız için bunların da oldukça iyi seçenekler olduğunu belirtelim.

NordVPN Fiyatlarını İncele >

NordVPN’i öne çıkaran en önemli politikalardan biri ise 30 gün içerisinde koşulsuz iptal ve ücret iadesi. 

7 günlük ücretsiz deneme opsiyonunu suistimal edildiği gerekçesiyle kaldıran NordVPN’i bu şekilde 30 gün boyunca test edebilir ve beğenmemeniz durumunda hiç sıkıntı yaşamadan paranızı iade alabilirsiniz.

NordVPN İletişim – Müşteri Hizmetleri

Firmanın web sayfası desteğe ihtiyaç duyduğunuzda bakmanız gereken ilk yer. Ciddi sayıda makale barındıran destek sayfasında aradığınızı bulmak için arama çubuğunu kullanmanızı tavsiye ediyoruz. 

Bununla birlikte destek sayfası sorununuzu çözmeniz için yeterli olmadıysa 7/24 çalışan müşteri hizmetlerine canlı sohbet ile bağlanabilir veya e posta gönderebilirsiniz. 

Canlı sohbet seçeneği çok daha hızlı çalışıyor ve en fazla 1 dakika içinde yanıt alıyorsunuz. Kibar, sabırlı ve anlayışlı çalışanlar, probleminizi çözmek için gerçekten çaba sarfediyorlar. Biz müşteri hizmetleri desteğinden çok memnun kaldık. Özellikle üyelik iptali konusunda hiç problem çıkarmamış olmaları çok büyük bir artı.

NordVPN Canlı Sohbet

Web sitesinin büyük bölümü Türkçe olsa da destek bölümünün Türkçe çevirisi bulunmuyor. Yazılımı kullanmak ve müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek için de İngilizce kullanmanız gerekiyor.

NordVPN’in özel fonksiyonları

Smart Play

İncelememizde daha önce de kısaca bahsettiğimiz Smart Play, NordVPN’in Smart DNS servisine verdiği isim. Bölge korumalı yayınlara ulaşmak için kullanılıyor.

Pek çok hizmet sağlayıcıdan farklı olarak, modem ve ağ ayarlarınızı değiştirmek zorunda kalmıyorsunuz. Bu sayede teknolojiyle arası çok iyi olmayan kullanıcıların da otomatik olarak bu hizmeti kullanması mümkün oluyor. 

Web sayfasında Smart Play özelliği şöyle anlatılıyor:

“SmartPlay teknolojisi sayesinde tek yapmanız gereken doğru NordVPN sunucusuna bağlanmak. Sadece bu kadar! Elle hiçbir ayar yapmanıza gerek kalmadan istediğiniz içeriğe güvenli bir şekilde erişebilirsiniz.”

CyberSec

NordVPN’in reklam bloklayıcı (ad blocker) hizmeti. CyberSec’i  Windows, iOS, macOS (sadece OpenVPN) ve Linux uygulamalarında, ayarlar menüsünden aktif ettikten sonra kullanabilirsiniz. Android’de Google Play’deki versiyonunda bulunmayan bu hizmeti kullanmak istiyorsanız, web sitesindeki özel versiyonun .apk dosyasını indirip kurmanız gerekiyor.

CyberSec’i incelediğimizde kullanabileceğiniz ücretsiz reklam engelleyicilerden çok daha efektif çalıştığını gördük. Üstelik bu sağlayıcıdan VPN hizmeti satın aldığınızda otomatik olarak CyberSec’i de edinmiş oluyorsunuz, ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.

NordPass

NordVPN’in özel şifre yönetim uygulaması. Bu uygulama sayesinde, çok güçlü şifreler yaratıp, saklayabilirsiniz. Aynı ana uygulama gibi 6 cihazda aynı anda kullanabilir, istediğiniz kişilerle şifrelerinizi paylaşabilirsiniz.

Üstelik servis sağlayıcının kendisi bile şifrelerinizi göremez. Chrome ve Firefox uzantılarına da sahip olan bu uygulama oldukça kullanışlı. Üstelik NordVPN’e üye olduğunuzda, bu uygulamanın da tam sürümünü edinmiş oluyorsunuz.

NordVPN hakkınızda bilmeniz gereken diğer şeyler

Sunucu Sayısı

NordVPN 5500 adetten fazla sunucusu sayısıyla rakipleri içerisinde ön plana çıkmayı başarıyor. En güçlü rakiplerinden biri olan ExpressVPN’in 3000 civarında sunucuya sahip olduğunu düşündüğümüzde, bu sayı hiç de fena değil.

Ülke Sayısı

Şirketin sunucuları dünya üzerinde 55 ülkede bulunuyor. ABD, Birleşik Krallık ve Kanada’da bulunan sunucular, toplam sunucu sayısının neredeyse yarısını oluşturuyor. Almanya, Fransa, Hollanda ve Avustralya 200 adetin üstünde sunucuyla bu ülkeleri takip ediyor. Servis sağlayıcının Türkiye’de de 15 adet sunucusu bulunuyor.

Bağlantı Sayısı

Yazılımı aynı anda 6 cihazda kullanabiliyorsunuz. Ancak yazılımı modeminize kurarsanız, ortak ağı kullanan tüm cihazları VPN korumasına alırken, sadece 1 cihaz hakkı harcamış oluyorsunuz.

Diğer Kullanıcılar NordVPN Hakkında Ne Söylüyor?

NordVPN en çok tercih edilen VPN servis sağlayıcılardan bir tanesi. Dolayısıyla hakkında bir çok yorum bulunuyor olması son derece normal. Bu kadar çok kullanıcısı olan servisin ayrı zamanda rakipleri arasında en beğenilenlerden bir tanesi olması bizi çok şaşırtmadı.

Google Play üzerinde yaklaşık 200 bin değerlendirmede 4.5/5 skora sahip olan servis sağlayıcı için bir kullanıcı, yazılımın hızlı ve kolay kullanımından bahsetmiş. Aynı anda 6 cihazda kullanabilmesi ve geniş sunucu ağıyla da parasını hak ettiğini belirtmiş.

NordVPN Google Play Review

App store’da ise 4.4/5 puanlamaya sahip olan NordVPN’i 1 yıldır kullandığını belirten Türk bir kullanıcı, hız ve güvenlik konusunda çok iyi bir tercih olduğunu söylemiş. Açıkçası bu yoruma katılmadan edemedik. 

NordVPN App Store Review

Ekşi Sözlük ülkemizdeki kullanıcı yorumları açısından en önemli ve kapsamlı içeriklerin yer aldığı platformlardan birisi. NordVPN Ekşi Sözlük yorumları incelememizi yaparken bizim için oldukça önemliydi. Platformda yapılan yorumlara baktığımız zaman kullanıcıların hız, güvenilirlik ve fiyat avantajları sebebiyle bu servisi tercih ettiğini gördük. Bizim incelememiz doğrultusunda da katıldığımız yorumlar var. İşte NordVPN Ekşi Sözlük yorumlarından birkaçı;

NordVPN Ekşi Sözlük - 2

NordVPN Ekşi Sözlük - 1

Son Karar: NordVPN Tercih etmeli misiniz?

Kısaca özetleyelim: Kesinlikle! 

Piyasadaki en iyi VPN servislerinden biri olan NordVPN, çok güçlü güvenlik ve gizlilik özelliklerinin yanı sıra, yüksek hız, 6 cihazda aynı anda  kullanım ve geniş kapsama alanı ile de dikkat çekiyor. 

5000’den fazla sunucuya sahip olan NordVPN ile her işe uygun bir sunucu bulmak son derece kolay. İster Netflix izleyin, ister Torrent indirin, isterseniz arkanızda hiç iz bırakmadan internette gezinin, NordVPN fiyatının hakkını verecektir.

NordVPN

9.2

Değerlendirme

9.2/10

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply