Evde Çalışırken Dijital Güvenlik İçin VPN

Evden çalışırken veri güvenliği nasıl sağlanır? Dijital güvenlik için VPN (sanal özel ağ) kullanımı önemli mi? Evde sanal özel ağ kurulumu nasıl yapılır?  Tüm soruların cevapları yazımızda bulabilirsiniz.

COVID-19 salgını nedeniyle alışkanlıklarımız da ihtiyaçlarımız da değişmeye başladı. Eskiden evden çalışmak yalnızca bir tercih ya da lüks olarak değerlendirilirken artık büyük bir ihtiyaç halini aldı. Büyük şirketlerde çalışanlar kadar kendi işini yapanların da dikkat etmesini gerektiren siber suçlular, evden yapılan internet bağlantısında güvenlik arayışının hız kazanmasına neden oluyor.

Evden Çalışanları Bekleyen Dijital Tehditler

Evden çalışmanın risksiz olduğunu düşünen çok insan var. Veri güvenliği sağlamada göz ardı edilen önlemlerin yol açabileceği sonuçların farkında olmalıyız. Bu nedenle uzaktan çalışmak zorunda olanlara özel önerimizler olacak. Öncelikle evden çalışanları bekleyen tehlikelerden bahsetmek istiyoruz.

Uzaktan çalışmaya başladıysanız ya da hali hazırda evden çalışıyorsanız sizleri bekleyen çeşitli tehlikelerin olduğu bilmelisiniz. Çalıştığınız şirketin alt yapısına evinizden ya da farklı bir ağ üzerinden bağlanırken önlem almazsanız hem kendi bilgilerinizi hem de şirket verilerinizi riske atabilirsiniz.

Evden çalışan kişi sayısının artmasına bağlı olarak sanal ortamdaki saldırganların iştahı arttığı için en temel güvenlik önlemleri hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Aksi takdirde bilgisayarınızın kontrolünü kaybedebilir, özel bilgilerinizi ve şirket verilerinizi riske atabilirsiniz.

Siber güvenlik ile ilgili farkındalığın arttırılması gerektiğine de inanıyoruz. Yine de çok teknik detaylara boğulmanın da birçok kişi için zaman kaybı anlamına geldiğini biliyoruz. Bu nedenle uzaktan çalışmak ve dijital güvenlik söz konusu olduğunda en etkili yöntemlerden birini derinlemesine incelemek istiyoruz. Dijital güvenlik için VPN kullanımı neden gerekli?

Dijital Güvenlik İçin VPN Kullanabilirsiniz

Evden çalışmak konusunda guru olanlar bilirler, farklı bir şirket altyapısı kullanılmasa dahi evde VPN kullanımı, veri güvenliği sağlamanın en önemli adımıdır. Tüm ülkelere bağlanan sanal özel ağ servisleri internette anonim kalma fırsatı sunarken aynı zamanda farkında olunmayan birçok ihtiyacın da karşılanmasını sağlar.

VPN Nedir?

guvenlik-icin-vpnTürkiye’de çalışan programların sayısı yükselişte. Güvenlik endişeleri kadar internette anonim kalma isteği ve dönemsel erişim engelleri VPN kullananların sayısını arttırıyor. Birçok kişi bu yazılımı kullansa da sahip olduğu fırsatları fark edemiyor. 

Bu programlar internetteki etkinliklerin gizlenmesini, kişisel bilgilerin korunmasını, erişim engellerinin aşılmasını ve coğrafi kısıtlamalardan kurtulmayı sağlayan en güvenli yöntemlerdir.

VPN sunucusu ile cihazınızın arasında şifrelenen bir tünel oluşur. Oluşan tünel yollamak istediğiniz verileri şifreleyerek sunucuya gönderir.

Dijital Güvenlik İçin VPN Kullanmanın Nedenleri

Globalleşen dünyada dijitalleşme artık her sektörde giderek artıyor. Özellikle koronavirüs salgını ile beraber bu ihtiyaç iyice ortaya çıktı. Peki evden çalışanlar neden dijital güvenlik için VPN kullanmalı?

Uzaktan Şirket Erişimi

Uzaktan çalışan personellere sahip şirketlerin sanal özel ağ kullanımına dikkat etmesi gerekiyor. Şirket altyapısına bağlanmak için çalışanlarına tüm şirketlerin sanal özel ağ programı kullandırması siber saldırı ihtimalini azaltıyor. Üstelik şirketlerin gizli bilgilerinin deşifre olmaması ve sistem güvenliğinin sağlanabilmesi açısından da bu servislerin kullanımı fark yaratıyor. Evde çalışırken şirket bilgileriniz çalınmasın istiyorsanız en iyi VPN’ler arasından seçim yapmanızı öneriyoruz.

Veri Güvenliği

Kaliteli ve güvenilir servisler şifreleme ve diğer güvenlik özellikleri sayesinde çevrim içi iletişimi 360 derecelik bir koruma altına alabiliyor. Şirketler, verileri sızdırmak isteyen korsanlar ve hatta hükûmet yetkilileri verileri ele geçiremiyor. Ancak dijital güvenlik için VPN kullanımında önemli olan gerçekten kaliteli ve güvenilir bir servis sağlayıcı seçmektir. Dijital güvenlik için VPN kullanımının en başta veri güvenliği geliyor.

Uzaktan Çalışmak İçin En İyi VPN Servisleri

Günümüzde remote çalışmak için tüm ülkelere bağlanan VPN alternatiflerini değerlendirebilir, Türkiye lokasyonlu VPN programlarına da göz gezdirebilirsiniz. DNS sızıntısı yapan VPN hizmetlerinden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Dijital güvenlik için VPN kullanırken tercih ettiğiniz servis DNS sızıntısı yapıyorsa tüm güvenliğiniz çöpe atılmış olur.

1. ExpressVPN

Dijital-Güvenlik-İçin-VPN-ExpressVPN

ExpressVPN hem güvenlik özellikleri hem de en hızlı VPN hizmeti olması nedeniyle evden çalışanlar için en uygun seçenek. Katı kayıt tutmama politikası IP adreslerini, tarama geçmişini, internet trafiğinin varış noktasını, meta verileri ve DNS sorgularını kaydetmemeyi kapsıyor. Bu sayede tüm iletişim çalışan ile çalıştığı kurum arasında kalıyor.

Kill Switch özelliği sayesinde VPN bağlantısı kesildiğinde internet bağlantınız sistem seviyesinde kesiliyor ve bu sayede şifresiz trafik meydana gelmiyor. Bağlı olduğunuz Wi-Fi ağını değiştirdiğinizde, internet bağlantınızı kapatıp tekrar açtığınızda ya da internet servis sağlayıcınız geçici olarak hizmet dışı olduğunda bağlantınız her zaman korunuyor.

ExpressVPN Sitesine Git >

ARTILAR:

  • Tüm Platformlarda Çalışabilir
  • En Hızlı VPN Servisi
  • Türkçe Dil Desteği
  • 7/24 Müşteri Desteği
  • Katı Kayıt Tutmama Politikası
  • Üstün Şifreleme Teknolojisi
  • 30 Gün Para İade Politikası

EKSİLER:

  • En Ekonomik Seçenek Değil



NordVPN

dijital-güvenlik-için-vpn-nordvpn-güvenlik

NordVPN, VPN sektöründe altın standart olarak kabul edilen, askeri düzey olarak da bilinen 256-bit AES şifreleme yöntemi kullanıyor. Bu yöntem bağlantıyı olabilecek en üst düzeyde şifreleyerek internet trafiğinizin dinlenmesinin önüne geçiyor.

Ayrıca uygulamada yer alan CyberSec özelliği zararlı sitelere erişimi kısıtlıyor ve bu sayede internetten gelebilecek tehditleri de en aza indiriyor. Bu gibi özellikler dijital güvenlik için VPN kullanımında önemli bir yer tutuyor.

NordVPN Sitesine Git >

ARTILAR:

  • Geniş Çaplı Sunucu Ağı
  • MultiHop
  • Türkçe Dil Desteği
  • Askeri Düzeyde Şifreleme
  • Kullanıcı Kaydı Tutmama
  • Sınırsız Bantgenişliği

EKSİLER:

  • Az Sayıda Protokol Desteği
  • Ayrık Tünelleme Özelliğinin Bulunmaması



We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply