Dünya çapında 94 ülke ve 160 konumda, 3000’in üzerinde sunucusu bulunan ExpressVPN, tüm VPN’ler içinde en geniş kapsama alanlarından birine sahip. Hız, güvenlik ve istikrar konularında sunduğu hizmetlerin kalitesi, sektördeki tecrübesi ve itibarı ise su götürmez bir gerçek. Sizin için VPN sektörünün liderini derinlemesine inceledik. İncelememizde hız, güvenlik, gizlilik, yasakların aşılması gibi ana başlıkları ayrı ayrı detaylandırdık.
ExpressVPN Nedir?
2009 yılında ExpressVPN LTD adıyla kurulan şirketin merkezi İngiliz Virjin Adalarında bulunmaktadır. Bu ülkenin yasaları, No-Log yani kayıt tutmama politikası izleyen şirkete bu konuda çok büyük serbestlik tanımaktadır.
ExpressVPN, dünyanın en çok tercih edilen servis sağlayıcısı ve pek çok incelemeye göre de en iyi VPN.
Web sayfasına şöyle bir göz attığımızda, geniş kapsama alanı, IP/DNS gizleme, Kill Switch (Acil anahtarı), Split Tunneling (Ayrık Tünelleme), AES 256 bit askeri seviye şifreleme gibi özellikler hemen dikkatimizi çekiyor.
Gelin, satın alma sürecinden kurulumuna, ayarlarından kullanımına kadar tüm adımlarda bu programın özelliklerine yakından bakalım.
- En hızlı VPN hizmeti
- Geniş çaplı platform desteği
- 30 gün para iade garantisi
- Kayıt tutmama politikası
- Türkçe dil desteği
- 7/24 saat canlı müşteri desteği
- Netflix engelini aşma
- Çoklu platform seçeneği
- Gelişmiş güvenlik özellikleri
- Daha ucuz seçenekler mevcut
Hangi Cihazlarda Kullanabilirim? Kullanımı Kolay mı?
ExpressVPN’in aklınıza gelebilecek tüm cihazları desteklediğini söylersek çok da abartmış olmayız.
Windows, MacOS, Linux, iOS ve Android gibi en sık kullanılan işletim sistemlerinin yanında Smart TV, AppleTV gibi cihazlarda, Playstation ve Xbox gibi oyun konsollarında, Chromecast, ve alternatifleri olan Roku ve Fire TV (Firestick)’de, routerlarda ve daha pek çok cihazda bu hizmet kullanılabiliyor.
Farklı cihaz ve işletim sistemlerine kurulum yapabilmek için hizmet sağlayıcının web sitesinde kapsamlı rehberler bulunuyor.
Bilgisayarlar (Mac, Windows ve Linux)
ExpressVPN’i bilgisayarınıza kurmanız oldukça kolay. Sadece birkaç adımda kullanıma hazır hale getirebilir, güvenli ve hızlı VPN kullanımının tadını çıkarabilirsiniz.
Kurulum dosyalarının boyutları oldukça küçük. Örneğin Windows için sadece 33MB’lık bir dosya indiriyorsunuz. Yazılımın bilgisayarınıza kurulması neredeyse hiç zaman almıyor. Kurulumu tamamlamak için websitesinden size verilen aktivasyon kodunu kopyalayıp yapıştırmanız gerekiyor.
Kurulum tamamlandığında, size ExpressVPN’i bilgisayarınızın açılışında otomatik olarak çalıştırmak isteyip istemediğiniz gibi opsiyonlar sunuluyor. Bunları dilediğiniz gibi seçtikten sonra, yazılıma giriş yapıyor ve sunucu seçim alanına ulaşıyorsunuz.
Sunucu tercihinizi yaptıktan sonra geriye kalan tek şey büyük kırmızı butona basmak ve VPN’inizin bağlanmasını beklemek.
Yazılımın indirilmesi, kurulması ve bağlanması sadece birkaç dakikanızı alacak. Ayrıca Chrome veya Firefox tarayıcılarına özel eklentiler de bulunuyor. Bu tarayıcılardan birini kullanıyorsanız, eklentiyi kurmanız size kullanım kolaylığı sağlayacaktır.
Akıllı Telefonlar (Android ve iOS)
İncelememizde örnek göstermek adına yazılımı Android işletim sistemi kullanan bir cihazda deneme yapmayı tercih ettik.
ExpressVPN araması yaptığınızda Google Play’de yazılımı kolaylıkla bulmak mümkün. Ancak isterseniz servis sağlayıcının web sitesi üzerinden de kurulum bağlantısını e-posta adresinize gönderebilirsiniz.
Yazılımı cep telefonunuza kurmak, bilgisayarınıza kurmak kadar basit. Uygulamayı indirmek 4.5G internet bağlantısı ile sadece birkaç saniyenizi alacaktır.
Sonraki adımınız hesabınıza giriş yapmak. Giriş yaparken bilgisayarda olduğu gibi herhangi bir ayar yapmanıza gerek kalmıyor, uygulama bunu sizin adınıza yapıyor. Tek yapmanız gereken istediğiniz sunucuyu seçmek ve bağlanmak. Geriye sadece güvenli, hızlı ve yasaksız internetin keyfini çıkarmak kalıyor.
Eğer henüz ExpressVPN’i satın almadıysanız Android veya iOS cihazlara özel 7 günlük deneme süresi hakkınızın bulunduğunu hatırlatalım. Ancak bu hakkı kullanabilmek için yazılımı Google Play veya Apple App Store’dan indirmeniz gerekiyor.
Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ufak bir pop-up penceresi açılacak ve cihazınız sizden onay isteyecektir. Bu adımı da geçtikten sonra VPN’inizi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Mobil VPN uygulaması, Windows sürümüne oldukça benziyor ve kullanımı da son derece kolay.
Diğer Cihazlar
Eğer ExpressVPN’i başka cihazlarda da kullanmak istiyorsanız sadece web sitesinde belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.
Biz ExpressVPN’i incelemek için, Playstation 4 ve router (yönlendirici) cihazlarımıza da kurulum yaptık ve sürecin tüm cihazlarda aynı kolaylıkla işlediğine şahit olduk.
ExpressVPN Hızlı mı? Sizin İçin İnceledik
Hız, VPN tercihinizi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli faktörlerden biri. Bazı servis sağlayıcılar, özellikle de ücretsiz olanlar, bağlantı hızınızı o kadar yavaşlatır ki, yüksek çözünürlüklü video izlemek bir yana, sitelere bağlanmak bile size canınızdan bezdirebilir.
Uzaktaki bir sunucuya bağlanıyorsanız, ki VPN kullanırken yaptığınız budur, bağlantı hızınızda belli oranda düşme olacaktır. Bunu kabul etmek durumundayız.
Ancak ücret ödeyerek üyelik satın aldığımız servislerden beklentimiz haliyle çok daha yüksek. Bu yüzden ExpressVPN’i ve sunucularını ciddi bir teste tabi tuttuk.
İncelemelerimiz sırasında kullandığımız bağlantı fiber-optik ve 100 Mbps hıza sahip. Testlerimizin tamamını Speedtest.net üzerinden gerçekleştirdik, en iyi sunucuyu seçmeye dikkat ettik ve sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3’er test yaptık. Bunların içinden en iyi skorları seçtik.
VPN aktif değilken, hız testimiz beklediğimiz sonuçlara oldukça yakın :
Hollanda sunucusunda oldukça etkileyici sonuçlar gözlemledik :
İngiltere sunucuları da hatrı sayılır bir hız sağladı :
ABD sunucularından aldığımız değerlerle Netflix US içerğini HD izleyebildik :
Türkiye konumu gereği bu konuda biraz dezavantajlı sayılır. Ancak ExpressVPN sunduğu sunucu sayısı ve bu sunucuların gerçekten de çok hızlı olmasıyla, bu sınavdan başarıyla geçmeyi başardı.
ExpressVPN Streaming / Yayın İzlemek İçin Ne kadar İyi? Bölge Engelli Sitelere Ulaşabilir miyim?
Bölge engelli siteler denildiği zaman birçoğumuzun aklına gelen ilk platform Netflix. Ancak liste sadece Netflix’le sınırlı değil. BBC, Amazon Prime, Hulu, HBO, Disney +, Crunchyroll ve Youtube da bölge korumalı içeriğe sahip önemli platformlardan.
“O halde Amerika’da bulunan herhangi bir VPN sunucusuna bağlanırım ve bu engeli aşarım” diye düşünüyor olabilirsiniz. Maalesef işler bu kadar kolay değil. Netflix gibi platformları tam da bunu yapmayı çalıştığınızı biliyor ve bunun önüne geçmek için sistemlerini düzenli olarak güncelliyorlar. Ücretsiz VPN’lerin bu engeli aşamıyor oluşunun sebebi bu.
Üstelik sadece engeli aşabiliyor olmak da yeterli değil. Eğer dizi ve filmlerinizi HD olarak yani 720p ve üzerinde çözünürlükle izlemek istiyorsanız, bağlandığınız sunucunun son derece hızlı olması gerekiyor.
ExpressVPN ile Netflix İçeriklerine Eriş >
Netflix’in içeriği sürekli olarak güncelleniyor, kendi yaptığı dizi ve filmler hemen hemen tüm bölgelere sunuluyor. Ancak Netflix’in içeriği sadece kendi ürettikleriyle sınırlı değil. Netflix Türkiye’de yaklaşık 200 dizi ve 500 film yer alırken, US versiyonunda ise tam olarak 1400 dizi ve 4200 film bulunmakta.
Ulaşabildiğiniz içeriğin 7-8 katına çıkması oldukça etkileyici ve üstelik bunun için yeni bir Netflix üyeliğine de ihtiyacınız yok. Türkiye’deki üyeliğiniz ve Amerika’da bulunan hızlı bir VPN sunucusu içeriklere erişmeniz için yeterli.
ExpressVPN Netflix’in tüm içeriğine ulaşmak için en iyi servis sağlayıcıların başında geliyor. Biz yaptığımız testlerde başta ABD olmak üzere 10 farklı bölgede Netflix içeriklerine ulaşmaya çalıştık.
ExpressVPN ile İngiliz BBC kanalının da bölge engelinini de test ettik ve aşma konusunda hiç zorluk yaşamadık.
ExpressVPN Güvenli mi? Gizliliğimi Garanti Ediyor mu?
Herhangi bir VPN edinmeden önce bu soruları kendinize mutlaka sormanız gerekir. Piyasadaki tüm servis sağlayıcılar bunu mükemmel şekilde yaptıklarını iddia ediyorlar ama biraz derine indiğimizde, çoğu zaman bu iddialarını çok da destekleyemediklerine sık sık şahit oluyoruz.
Örneğin bir çok VPN, 256 bit şifreleme teknolojisi kullandığını söyler ama neredeyse hiç detay vermez. ExpressVPN ise işleri biraz daha farklı yapıyor ve 256 bit şifrelemenin ötesinde, 4096 bit SHA-2 RCA sertifikası kullandığını, HMAC doğrulama kodu sistemine sahip olduğunu ve her 60 dakikada bir veri şifreleme anahtarını değiştirdiğini söylüyor. Sunucunun ayar dosyalarını incelediğimizde tüm bu özelliklerini varlığını teyit edebildik.
ExpressVPN, IP/DNS sızıntı engelleme özelliği, acil anahtarı ve kayıt tutmama politikasıyla da gizliliğinizi garanti ediyor. Herhangi bir sunucuya bağlandıktan sonra, web sitesi üzerindeki test seçeneklerini kullanarak IP/DNS durumunuzu görebilirsiniz.
DNS/IP Sızıntı Testi
“Trafiğinizin geri kalanının VPN tüneli tarafından korunuyor olduğu durumlarda bile, VPN’ler bazen cihazınızın DNS sorgularını korumada başarısız olabilir. Bu durum “DNS sızıntısı” olarak adlandırılır. DNS’niz sızıntı yapıyor ise, internet servis sağlayıcınız veya DNS sunucu operatörünüz gibi yetkisi olmayan kurumlar ziyaret ettiğiniz web sitelerini ve kullandığınız uygulamaları görebilir.”
Firma, DNS sızıntısını ve muhtemel sonuçlarını bu şekilde açıklıyor. VPN servis sağlayıcınız IP adresinizi ve DNS sunucunuzu %99 oranında gizliyor olsa bile %1’lik olası bir sızıntı açığa çıkmanıza yol açabilir.
Servis sağlayıcının kendi sızıntı testini uygulayıp, aşağıdaki sonuçlara ulaştık.
Ancak belki de bu testin çok tarafsız olmayabileceği şüphesine kapılabilirsiniz. İşte dnsleaktest.com sitesini kullanarak yaptığımız tarafsız test sonuçları.
İncelememizin girişinde de bahsettiğimiz üzere İngiliz Virjin Adalarında bulunan firma, bu ülkenin gözlerden uzak konumundan ve yasalarının sunduğu yüksek güvenlik ve gizlilik haklarından yararlanıyor.
Network Lock nedir?
ExpressVPN’in Kill Switch yani Acil Anahtarı sistemine verdiği isimdir. Bu sistem sayesinde elektrik kesintisi, bağlı olduğunuz Wi-Fi ağının değişmesi, bilgisayarınızın uyku moduna geçmesi ve benzeri durumlarda program internet trafiğini tamamen engeller, IP adresinizin ve fiziksel konumuzunun sızdırılmadığından emin olur.
ExpressVPN’in No-Log (Kayıt tutmama) Politikası
İncelemelerimizde sık sık kullandığımız Log yani kayıt kelimesiyle ne kast ettiğimiz biraz daha açalım.
- Kullandığınız IP adresleri (Gerçek adresiniz ve servisin size sağladığı geçici adres)
- Gezdiğiniz web siteleri
- Trafiğinizin çıkış ve varış noktaları
- Tüm DNS sorguları
VPN kullanmadığınız durumda bu verilerin tümü internet servis sağlayıcınız tarafından hem takip edilir hem de depolanır.
Şirketin kurulu bulunduğu Virjin Adaları her ne kadar minik bir ülkede olsa tamamen bağımsızdır ve ne Avrupa Birliği’ne ne de ABD’ye hesap verme zorunluluğu bulunmamaktadır. Ayrıca hiçbir bilgi paylaşım antlaşmasında da yer almamaktadır.
Yakın zamanda ünlü denetim şirketi PwC tarafından yapılan sıkı incelemelerin sonucunda da şirketin bu politikasını 100% uyguladığı teyit edilmiştir.
ExpressVPN Torrent Konusunda Başarılı mı?
Ülkemizde torrent kullanımı oldukça yaygın, üstelik herhangi bir cezaya da tabii değil. Ancak Almanya ve ABD gibi ülkeler bu konuda oldukça sertler. Torrent kullanımına cezai şart uygulayan bir ülkede ikamet ediyorsanız, son derece dikkatli olmalısınız.
IP adresinizin düzgün şekilde gizlenmiş olması, sızıntı yapmaması, kayıt tutulmaması, tarama geçmişinizin takip edilemiyor olması, torrent kullanırken başınızın belaya girmemesini sağlar. ExpressVPN güçlü güvenlik özellikleriyle Torrent için de çok iyi bir seçenek. Özellikle Kill switch yani Acil Anahtarı opsiyonunun devrede olduğundan mutlaka emin olun.
ExpressVPN torrent konusunda oldukça başarılı olmasına rağmen, sitesinde bu konuda çok fazla bilginin yer almıyor oluşu ise oldukça şaşırtıcı. Ancak biz sizin için gerekli incelemeyi ve araştırmayı yaptık. Servis sağlayıcı torrent kullanımına herhangi bir limitasyon getirmiyor. Tüm sunucularına dilediğiniz gibi bağlanabilir, hız ve güvenliğin tadını çıkarabilirsiniz.
Biz testlerimiz sırasında Vuze Lite programını kullandık ancak servis sağlayıcının kendi tavsiyesi olan uTorrent ve diğer tüm torrent paylaşım programları da ExpressVPN ile oldukça rahat çalışacaktır.
ExpressVPN ile Torrent Kullan >
ExpressVPN ile İnternet Sansürünü Aşabilir miyim?
Türkiye’nin internet sitelerinin sansürlenmesi konusunda bir nebze sabıkalı olduğu hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Özellikle Wikipedia gibi çok sık kullanılan bazı sitelerin yasaklanması bir çoğumuzun canını sıktı. Neyse ki Wikipedia erişime açıldı.
Ancak Türkiye’de 90 binden fazla site hala yasaklı durumda. Mesela imgur.com sık sık karşılaştığımız bir örnek. Sosyal medyada imaj paylaşımında en çok kullanılan sitelerden birinin Türk kullanıcılara kapalı olması oldukça can sıkıcı.
ExpressVPN sansürü aşma konusunda test ettik ve çok başarılı bulduk. Hem yasaklara takılmıyor, hem de son derece hızlı olduğu için, bunu yaparken beklemek zorunda kalmıyorsunuz.
Türkiye’de hemen hemen tüm yetişkin içerikli sitelerin de yasaklı siteler listesinde olduğunu belirtelim. Bu sitelere de ExpressVPN ile rahatça giriş yapabilirsiniz.
Ancak Türkiye yasaklı site denilince ilk akla gelen ülke değil. Çin bu konuda liderliği kimseye bırakmıyor. Great Firewall of China, yani Çin’in büyük güvenlik duvarı, en üst seviye VPN servis sağlayıcılarının bile korkulu rüyası olabiliyor. Bir servisin Çin de bile çalışabiliyor olması ise önemli bir prestij kaynağı. ExpressVPN bu servis sağlayıcılardan biri ve açıkçası en başarılısı.
Çin’de ikamet ediyor ya da Çin’e bir seyahat planlıyorsanız, ExpressVPN sizin için tam bir kurtarıcı olabilir. Bu sayede, Google, Facebook, Twitter, Instagram ve Whatsapp gibi Çin’de yasaklanmış olan birçok hizmete sorunsuz ulaşabilirsiniz.
Çin haricinde sansür konusunda sıkıntılı olan Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Kazakistan ve Katar gibi diğer ülkeler de ExpressVPN’i durduramıyor.
ExpressVPN’i Nasıl Satın Alırım? Fiyatlar ve opsiyonlar
Servis sağlayıcı 3 farklı üyelik opsiyonu sunuyor. Bu opsiyonların tamamında tüm özelliklere sahip oluyorsunuz. Tek fark, tercih ettiğiniz üyelik süreniz.
Servisin üyelik seçenekleri;
Üyelik süresi paketleri, 1 aylık, 6 aylık ya da 3 ayı hediye almak üzere 15 aylık olabiliyor. Süreyi uzattığınızda aylık ortalama ödemeniz ise otomatik olarak azalmış oluyor.
Dikkat etmeniz gereken bir nokta ExpressVPN’in taksit sistemiyle ödeme almıyor oluşu. Yani 6 aylık üyeliği tercih ederseniz, 6 ayın tamamını peşin ödemeniz gerekir. Bu rakamı aylık ortalamaya vurduğunuzda tek aylık paketten çok daha ucuza geldiğini görebilirsiniz.
Doğal olarak, kullanıcılar arasında en popüler tercihin, toplam %49 oranında indirim sunan ve 3 ay hediye eden yıllık paket olduğunu söylemek hiç de zor değil.
GezegenVPN üzerinden ExpressVPN satın alma kısmına gittiğinizde size özel bir indirim kuponu otomatik olarak uygulanacaktır.
Son olarak, yalnızca Android ve iOS uygulamalarına özel, 7 günlük ücretsiz deneme hakkının da olduğunu tekrar hatırlatalım.
Ödeme yaparken kullanabileceğiniz tercihler ise şunlar:
- Kredi veya Banka Kartı
- PayPal
- Bitcoin
- Ideal, Sofort, Giropay gibi alternatif ödeme yöntemleri
Türkiye’deki okuyucularımız Kart veya Bitcoin tercih etmek durumundalar. Yurtdışında ikamet ediyorsanız bunların yanında PayPal ve alternatif metodları da kullanabilirsiniz.
Üyeliğinizi iptal etmek istediğinizde tüm paketlerde geçerli olan 30 gün içerisinde koşulsuz iade hakkınızı kullanabilirsiniz.
Paket tercihinden sonra ödeme adımı ise oldukça kolay, ve şirket sizden e-posta adresiniz, kart bilgileriniz ve posta kodu haricinde bilgi talep etmiyor.
Ödemenizi tamamladığınızda e-posta adresinize onay e-postası gönderiliyor. Daha sonra sizin için üretilen şifreyi ya da kendi yaratacağınız başka bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapıyorsunuz.
ExpressVPN’in Özel Fonksiyonları
Tabii ki bu kadar iyi bir hizmet sağlayıcının kendine özel bazı özellikleri de bulunmalı, öyle değil mi? ExpressVPN’in split tunneling (ayrık tünelleme) özelliği ve sunucu hız testleri öne çıkan iki önemli fonksiyon olarak gözümüze çarpıyor.
Ayrık Tünelleme
Bu sistem hangi cihaz ve uygulamaların VPN üzerinden, hangilerinin doğrudan internete bağlanacağını seçmenize yarar. Örneğin oynamak istediğiniz oyunu doğrudan internete yönlendirebilir, VPN kullanıyor olmanın neden olabileceği yüksek pinglerle uğraşmazsınız. Bu sayede VPN’inizi kapatmak zorunda kalmazsınız.
Sunucu Hız Testi
ExpressVPN ile bağlanmak istediğiniz sunucuyu seçmeden önce, sunucuların tamamına ya da özel bir kesimine yazılımın içerisinden yürüttüğünüz bir hız testi uygulamanız mümkün. Böylece size en uygun olan sunucu seçmeniz ve hizmeti mümkün olan en hızlı şekilde kullanmanız kolaylaşıyor.
Yaptığınız testler Hız İndeksi, Gecikme Hızı ve İndirme Hızı olarak 3 kategoride sonuç veriyor. Dikkat etmeniz gereken şey, hız indeksi ve indirme hızının yüksek, gecikme hızının ise düşük olması.
ExpressVPN’de Türkçe Desteği Bulunuyor mu?
ExpressVPN’i neredeyse tamamen Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Hem web sitesi hem de cihazlarınıza kurduğunuz yazılımların tamamı Türkçe dil desteği içeriyor.
Satın alma, kurulum, ayar ve kullanım aşamalarının tümünü Türkçe yürütebilirsiniz.
Firmanın müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek için ise İngilizce kullanmanız gerekiyor.
Müşteri Hizmetleri
Kullandığımız tüm bilgisayar yazılımları şu veya bu şekilde sorun çıkarabilir. Bazen bu sorun içinden çıkılmaz hale gelebilir ve yardıma ihtiyaç duyarız.
ExpressVPN’in web sitesindeki destek içeriği oldukça fazla. Hız problemleri, bağlantı kopması, hata mesajları, hesap ayarları gibi pek çok konuda bilgiye ulaşmanız mümkün. İçerikler oldukça detaylı olduğundan herhangi bir teknik bilgiye sahip olmanıza gerek yok. Her konuda çeşitli yönergeler ve tavsiyeler mevcut.
Yazılımı kurmak isteyebileceğiniz her cihaz için ayrı rehberler de yine web sitesinde yer alıyor. Ancak bu içerikler yeterli gelmediğinde, firmanın 7/24 çalışan müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz.
Canlı sohbet en hızlı seçenek ancak e-postalarımıza da son derece hızlı yanıt aldığımızı ekleyelim. Çalışanların oldukça kibar, anlayışlı ve yardımcı olması da önemli bir artı.
30 günlük koşulsuz iade hakkı iddialarını test etmek için canlı yardım servisini kullandık ve son derece memnun kaldık. En ufak bir zorluk çıkarmadan üyeliğimizi iptal ettiler ve ücreti kredi kartımıza iade ettiler.
ExpressVPN ile İlgili Bilmeniz Gereken Diğer Her şey
İncelememizde zaman zaman bahsettiğimiz ancak çok üzerinde duramadığımız bir kaç noktayı burada özetlemeyi tercih ettik.
Sunucu Sayısı
ExpressVPN’in 3000’den fazla sunucusu bulunuyor. Önemli rakipleri içerisinde sadece NordVPN ve CyberGhost daha fazla sunucuya sahip. Sunucu sayısı elbette çok önemli ancak daha da önemlisi bu sunucuların hangi tünel protokellerini desteklediği. ExpressVPN’in sunucuları neredeyse tüm protokolleri destekleyecek şekilde yapılandırılmış.
Ülke Sayısı
İşte ExpressVPN’in en güçlü olduğu ve rakiplerine fark attığı noktalardan biri. Tam 94 ülke ve 160 lokasyonda sunucuları bulunan ExpressVPN, piyasadaki en geniş kapsama alanlarından birine sahip ve lokasyon çeşitliliğiyle de göz dolduruyor.
ExpressVPN’in sunucularını incelediğimizde; ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Hollanda, Avusturalya, Japonya ve Singapur öne çıkan ülkeler oluyor.
Bağlantı Sayısı
Tek bir üyelikle, aynı anda 5 farklı cihazda kullanabileceğiniz yazılımı, yükleyebileceğiniz cihaz sayısında ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Diğer Kullanıcılar ExpressVPN Hakkında Ne Söylüyor?
ExpressVPN hakkında karar verirken yalnızca bizim söylediklerimizle yetinmek zorunda değilsiniz. Reddit, TrustPilot, Google Play ve daha birçok sitede kullanıcılar ExpressVPN’i en iyi servis sağlayıcılardan biri olarak listeliyor.
Tüm firmaların yer aldığı ve geri bildirim konusunda oldukça prestijli bir site olan Trustpilot’da 4200’den fazla yorum ve 4.5/5 skor ile Excellent (Mükemmel) etiketine sahip olan ExpressVPN için bir kullanıcı hız ve güvenirliğe atıfta bulunarak kullandığı en iyi VPN olduğunu söylemiş. Ayrıca kullanım kolaylığının da altını çizmiş.
330 milyon kullanıcıya sahip Reddit sitesinde ExpressVPN’in en iyi VPN olduğunu söylenmiş. Açıkçası bu yoruma biz de katılıyoruz.
Android uygulamaları indirmek için kullanılan Google Play’de Orta Doğu’da yaşayıp sık sık Güney Asya bölgesine seyahat ettiğini bu nedenle iyi bir VPN’e ihtiyaç duyduğunu söyleyen bir kullanıcı, ExpressVPN’in tartışmasız en iyi VPN olduğunu söylemiş.
Özellikle seyahat edenlerin mutlaka üstünde durması gereken bir nokta, kullandığınız hizmetin sadece tek bir ülkede değil, İnternet yasakları uygulayan ülkelerin tümünde aynı kalitede çalışıyor olması.
ExpressVPN Ekşi Sözlük yorumlarına baktığımız zaman oldukça olumlu bir tablo ile karşılaşıyoruz. 2016 yılından beri Ekşi Sözlük kullanıcıları tarafından tavsiye edilen servis, farklı ihtiyaçlara çözüm sunması ile platformda dikkat çekmiş. Sitedeki pek çok yoruma yaptığımız incelemeye dayanarak katılıyoruz. Express VPN Ekşi Sözlük yorumlarından birkaçını sizlerle de paylaşmak istedik.
Son Karar: Piyasadaki En İyi VPN
Her özelliğini test edip, detaylıca incelediğimiz ExpressVPN beklentilerimizi sonuna kadar yerine getirdi, hatta çoğu zaman aştı. Yüksek güvenlik ve gizlilik, kullanım kolaylığı, tüm engelleri kolayca aşması, müthiş bağlantı hızları ve harika müşteri hizmetleriyle, tercih edebileceğiniz en iyi VPN olduğuna hiç şüphemiz kalmadı.
Fiyatı rakiplerinin bir tık üzerinde olabilir ama bu fiyat etiketini sonuna kadar hak etmek için gereken her şeye de fazlasıyla sahip.